Plannen voor terugkeer oerhollandse ‘Flevohof’

Plannen voor terugkeer oerhollandse ‘Flevohof’ van Infodish

Door: Infodish  09-05-2007

"Kinderen moeten weer leren waar melk en kaas vandaan komt"

Er zijn plannen om een educatief pretpark à la het bekende Flevohof te bouwen. Het moet een pretpark worden waarin het platteland in de meest brede zin van het woord centraal staat. Aanleiding is het schrikbarende tekort aan kennis over Neder-landse voeding en natuur. Het Twentse bedrijf InfoDish uit Hengelo onderzoekt de haalbaarheid in samenwerking met de Hogeschool Dronten en Syntens.

De Flevohof was van oorsprong een educatief park met onder andere exposities, vogeltui-nen, tuinkassen, spel en recreatie. Landbouw, veeteelt, bloemen en planten stonden hier centraal en bezorgde ouders en kinderen het ultieme dagje uit. Daarnaast was het vooral de bedoeling van het park om ook iets te leren. “Tegenwoordig weten kinderen niet eens meer dat melk uit een koe komt en niet uit een supermarkt”, aldus Marc Oude Luttikhuis van InfoDish. “Laat staan dat ze weten hoe kaas wordt gemaakt of hoe een aardappel groeit. De behoefte om zo’n soort park neer te zetten is dan ook aanwezig.”

Naast het educatieve deel moet in het nieuwe ‘Flevohof’ ook ruimte zijn voor creativiteit op het gebied van bijvoorbeeld pottenbakken, schilderen, knutselen, je eigen kaas maken etc. “Net als vroeger. Veel kinderen zijn door de komst van de computer niet meer in staat om ‘iets’ te maken met hun handen. Met de opkomst van Second Life moeten we uitkijken dat kinderen straks niet alleen in een virtuele wereld leven. Terug naar de oerhollandse gezelligheid!”

De komende maanden wordt gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek en naar eventuele vestigingsmogelijkheden in Flevoland. LTO Noord en de provincie Flevoland worden ge-polst om te participeren.

Kijk voor meer informatie op www.infodish.nl