Stijgende vraag naar biologische maaltijden in de zorg!

Stijgende vraag naar biologische maaltijden in de zorg! van Infodish

Door: Infodish  09-05-2007

Biozorg uit Twello is gestart met de productie van kant en klare biologische maaltijdencomponenten voor de zorgsector.

Pluryn Werkenrode in Groesbeek is als één van de eerste zorginstellingen in Nederland gestart met het serveren van maaltijden op biologische basis aan haar bewoners. In eerste instantie wordt de compleet biologische maaltijd eens per week geserveerd aan de bewoners van Werkenrode.

Vers Expresse en InfoDish food-marketing-concepts zijn in het najaar van 2006 met Theo Nederhof gestart met de ontwikkeling en voorbereiding voor de productie van biologische kant en klaarmaaltijden.

Voor Theo Nederhof staan smaak, gezondheid van maaltijden voorop voor zijn bewoners. Het gaat tenslotte om het welzijn van mens en bewoner. Verrassende oplossingen ontstaan als je flexibel wilt kijken naar seizoenen, de recepturen wilt aanpassen en af wilt stappen van gebaande paden.

Een van de verschillen ten opzichte van grondstoffen uit de normale keten is bijvoorbeeld het hogere rendement op biologische grondstoffen; minder inbakverlies bij vlees, hoger resultaat van bindmiddelen en specerijen en ga zo maar door.
Biozorg is momenteel met verschillende partijen binnen Zorg en Catering in gesprek voor de levering van biologische maaltijdcomponenten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

  • Vers Expresse/Biozorg Piet Beumer 06-51272549 
  • Pluryn Werkenrode Theo Nederhof 06-53785524