effeweg.nl ziet kansen in kredietcrisis

effeweg.nl ziet kansen in kredietcrisis van Effeweg.nl

Door: Effeweg.nl  30-07-2009
Trefwoorden: Busreis, Busreizen, Crisis

De trend die wordt ingezet door de huidige financiële situatie hoeft niet voor iedereen negatief uit te pakken. Wieger Waardenburg, marketing manager bij effeweg.nl verklaart: “Consumenten zullen kritischer naar de prijs gaan kijken en de prijs van reizen bij diverse reisaanbieders meer gaan vergelijken. Dat terwijl men eerder misschien wel zonder nadenken bij de reisorganisatie boekte waar men al jarenlang mee op reis gaat. Als reisorganisatie bieden wij busreizen aan met een goede kwaliteit en een lage prijs. Voor vergelijkingen zijn we dus niet bang, omdat we daar doorgaans alleen maar voordeel uit halen vanwege de uistekende prijs/kwaliteit verhouding”. Een ander groot voordeel is dat bij touringcarbedrijven, in tegenstelling tot bij vliegmaatschappijen, niet op grote schaal brandstof wordt ingekocht. Anders hadden de hoge brandstofprijzen de touringcarbranche veel harder geraakt. “Indien de brandstofprijzen rond het huidige niveau blijven, hoeven we in 2009 geen brandstoftoeslagen te heffen op onze reizen. Ook in 2008 hebben we dat zo lang mogelijk uitgesteld, maar op een gegeven moment ontkwam ook effeweg.nl er niet meer aan” aldus Waardenburg.

Bang voor een afname van bestedingen voor busreizen is effeweg.nl niet. Ondanks de kredietcrisis gaat de koopkracht volgend jaar met 1% stijgen. Bovendien wordt niet verwacht dat mensen niet meer op vakantie zullen gaan vanwege de kredietcrisis. Inmiddels heeft effeweg.nl haar nieuwe brochure gepubliceerd. Die laat een enorme stijging zien in omvang en aantal bestemmingen. Bovendien blijven busreizen interessant. Behalve dat busreizen doorgaans aantrekkelijk geprijsd zijn, is de touringcar volgens Milieu Centraal ook nog eens het meest milieuvriendelijke vervoersmiddel per passagierskilometer. “Allemaal voordelen, waarbij we ook nog eens de meeste langere reizen in Comfort Class touringcars rijden. Een gratis upgrade die zorgt voor meer comfort en meer beenruimte. Daarnaast is het imago van een touringcar wel veranderd de afgelopen jaren. Touringcars worden steeds beter, betrouwbaarder, zuiniger en luxer” aldus Waardenburg.

Touroperator effeweg.nl heeft als één van de snelst groeiende touroperators van Nederland in ieder geval het volste vertrouwen in het jaar 2009, ondanks de kredietcrisis. Het volledige reisaanbod van de touroperator is te vinden op www.effeweg.nl. Het telefonisch opvragen van een brochure kan via telefoonnummer 0529 – 46 96 67.

Trefwoorden: Busreis, Busreizen, Crisis, Goedkope Reizen, Kredietcrisis, Stedenreizen, Stedentrips