Een dag vol sport en avontuur

Een dag vol sport en avontuur van De Wilgenweard

Door: De Wilgenweard  23-07-2009

HELLENDOORN - Kanoën, wandklimmen, tokkelen of een tocht door een donker buizenstelsel: sportieve avonturiers kunnen hun hart ophalen tijdens de Hellendoorn Challenges.
Deze activiteitenreeks wordt tot en met 12 augustus elke woensdag op De Wilgenweard gehouden. Doorgaans richt het Nijverdalse activiteitencentrum zich op groepen, maar de Hellendoorn Challenges zijn juist bestemd voor individuele bezoekers, zegt mede-eigenaar Igor Filart van De Wilgenweard. „In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hebben we het qua activiteiten rustig in de zomervakantie. De drukste maanden zijn voor ons mei, juni, augustus en september. Dan zijn er veel bedrijfsuitjes, vriendengroepen, vrijgezellen- en introductiefeesten.”
Tijd en ruimte genoeg dus om een initiatief als de Hellendoorn Challenges op poten te zetten. „We werken dit jaar voor het eerst samen met Landal en het vakantiepark Hellendoorn om het activiteitenprogramma aan individuele gasten aan te kunnen bieden. Geïnteresseerden uit de omgeving zijn echter ook van harte welkom”, aldus Filart.
Sportievelingen die een sportief dagje op en rond het activiteitencentrum willen doorbrengen, kunnen kiezen uit twee verschillende challenges. „De ‘gewone’ challenge bestaat uit kanovaren, een kompastocht, een bezoek aan de klimwand en speleologie, een tocht door ondergrondse gangen. Daarnaast hebben we ook nog de ‘big’ challenge. Tijdens deze serie activiteiten lopen deelnemers in plaats van een kompastocht een gps-tocht en wordt geen gebruik gemaakt van de klimwand, maar van de tokkelbaan.” De wandeltochten voeren onder meer over de Hellendoornse Berg. „De kompastocht is ongeveer zes kilometer lang, de gps-tocht zelfs 7,5 kilometer.

Meer in de TcTubantia van donderdag 23 juli 2009