Global Linq ondersteunt Nederlandse MKB-ers door opening nieuw kantoor in China

Door: Global Linq  25-01-2006
Trefwoorden: Management, Consultancy

Ondernemen in China ook bereikbaar voor MKB

Nijverdal / Peking – Het openen van een eigen kantoor, het produceren of bijvoorbeeld assembleren in China is sinds deze week ook voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf beter haalbaar. Global Linq, specialist in het ondernemen op de Chinese markt, heeft deze week een kantoor geopend in Peking. Daarmee kan het bedrijf ondernemers uit het MKB nog beter ondersteunen bij de moeilijke eerste stappen in China. Naast bijvoorbeeld het zoeken en vinden van goed Chinees personeel, helpt Global Linq ook bij administratieve taken, bij het vinden en inrichten van een eigen kantoor of bij het verzorgen van vergunningen en visa.

Voor veel bedrijven in het midden- en kleinbedrijf segment, lijkt zakendoen in China onhaalbaar vanwege de hoge aanvangskosten. Toch is het ook voor kleine onderneming weldegelijk mogelijk. “Wij helpen juist kleinere ondernemingen bij die lastige eerste stappen in China”, stelt Jos Bults, directeur van Global Linq. “We behoeden ze voor de kostbare beginnersfouten die pioniers als wijzelf hebben gemaakt.” Bults deed in 1979 voor het eerst zaken met China. Vanuit zijn voorliefde voor Chinese vechtsporten ontwikkelde zich een hechte band met en grote kennis over het land. “Relaties hebben, daar draait het om in China. In de loop der jaren hebben wij heel veel relaties opgebouwd. Binnen de overheid, de financiële wereld, de logistiek maar bijvoorbeeld ook in de detailhandel. Daardoor kunnen we op heel veel vragen antwoord geven.” In het nieuwe kantoor van Global Linq in Peking werken ondermeer een accountant, administratieve krachten en hr-deskundigen.”

“Ik denk dat met name kleine ondernemingen kunnen profiteren van de voordelen van lage-lonen-land China”, stelt Bults. “De firma Pond Skater, een klant van ons, produceert radiografisch gestuurde voerbootjes voor de vissport. Ondanks hun bijna rigide kwaliteitseisen, worden de bootjes hier in China geassembleerd. De kwaliteit is perfect. Dat kan alleen als je weet hoe je hier moet opereren. En dán levert produceren in China geweldig veel voordeel op.”

Omdat Global Linq zich met name richt op het MKB zijn de tarieven daar op aangepast. “Ze zijn niet zo hoog als de grote accountantskantoren, maar we weten net zo goed weg in China”, glimlacht Bults.

Trefwoorden: Consultancy, Management

Contact Global Linq

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share