Goedkoopste begrafenisverzekering / uitvaartverzekering de beste?

Goedkoopste begrafenisverzekering / uitvaartverzekering de beste? van Roetman En Van Gulik Financieel Adviseurs

Door: Roetman En Van Gulik Financieel Adviseurs  13-06-2008
Trefwoorden: Gezondheid, Begrafenis, Uitvaartverzekering

Het is handig om een uitvaartverzekering te hebben als je geen e 7.500,- op de bank hebt staan. Je zadelt je nabestaanden dan niet op met een extra kostenpost. Mocht je bijvoorbeeld wel e 7.500,- op de bank hebben staan dan betekent dat niet automatisch dat een begrafenisverzekering niet interessant kan zijn.

Stel: je bent een vrouw van 25 jaar oud. De premie voor een uitvaartverzekering van e 7.500,- is dan slechts e 8,54 per maand. Deze premie hoef je maar 30 jaar lang te betalen. Dus in ruil voor e 8,54 per maand heb je plots de vrije beschikking over je spaargeld. Als je auto of wasmachine kapot gaat dan dan hoef je je geen zorgen te maken dat je het geld voor een eventuele begrafenis hier voor gebruikt.

Met bovengenoemd voorbeeld komen wij dan ook meteen bij het onderwerp: is de goedkoopste begrafenisverzekering de beste? Waar je heel erg op moet letten is hoeveel jaar je premie moet betalen. In het voorbeeld betaal je slechts 30 jaar lang premie. Kom je nu elders een premie van bijvoorbeeld e 8,25 per maand tegen voor 'hetzelfde' dan kan het zo maar zijn dat je daar levenslang voor je begrafenisverzekering moet betalen. Wordt je dan 75 jaar oud dan betaal je dus 50 jaar premie! 20 jaar langer dan voor de variant die drie dubbeltjes per maand duurder was.... Altijd kijken naar hoe lang je premie moet betalen!

Dan is het de vraag of je een door de verzekeraar aangestuurde begrafenis wilt (natura) of een eigen geregelde begrafenis (kapitaal). In het eerste geval heb je bij de verzekeraar een pakket diensten verzekerd: bijvoorbeeld 10 jaar grafrecht, eenvoudige kist, 50 rouwkaarten enz. enz. In het geval van 'kapitaal' keert de verzekeraar een bedrag uit aan de nabestaanden en met dat bedrag kunnen alle wensen ingevuld worden. Er is ook een verzekeraar waar, als het zo ver is, door de nabestaanden uit een van beide gekozen kan worden zodat je hier nu niet over na hoeft te denken.

Wellicht laat je gezondheid het niet toe een uitvaartverzekering te sluiten. Verzekeraars stellen nu eenmaal allemaal vragen of je lijdt of geleden hebt aan ziektes. Dit kan betekenen dat de verzekeraar je niet accepteert of misschien een hogere premie rekent. Het is dan goed om te weten dat er in ieder geval een verzekeraar is met een hele normale premie die daar niet moelijk over doet. Heb je het afgelopen jaar geen hartaanval gehad en ben je niet onder behandeling bent van kanker dan kun je de uitvaartverzekering gewoon afsluiten. Sluit in geen geval een verzekering af door de vragen niet eerlijk te beantwoorden. Als je komt te overlijden dan kan de verzekeraar de uitkering weigeren en krijgen je nabestaanden niets.

Dan is het per verzekeraar verschillend hoe zij met overlijden kort na het afsluiten van de verzekering omgaan. Er zijn verzekeraars die daar geen enkele beperking over hebben opgenomen, andere verzekeraars geven bij overlijden binnen 2 jaar alleen de betaalde premies terug.... Dat kan ook je keus bepalen of je voor de goedkoopste kiest of voor een iets duurdere verzekering (je weet nu eenmaal niet wanneer je gaat). De meeste verzekeraars hanteren een bepaalde periode waarbinnen niet uitgekeerd wordt in geval van zelfmoord.

In geval van kinderen is het goed te weten hoe verzekeraars hier mee omgaan. Bij de ene verzekeraar betekent 'kinderen gratis meeverzekerd' dat de kinderen voor bijvoorbeeld e 2.500,- gratis meeverzekerd zijn tot hun 16e. Bij de andere verzekeraar betekent het dat uw kinderen voor hetzelfde bedrag als u zijn verzekerd tot hun 18e. Bent u voor e 7.500,- verzekerd, dan uw kinderen ook. Ook dat kan veel schelen. Na hun 16e of 18e moet u voor uw kinderen (zelf hebben zij er waarschijnlijk geen zin in) een volwaardige verzekering afsluiten omdat de kinderverzekering is afgelopen. Het kan de overweging waard zijn om bij jonge kinderen direkt al de volwaardige verzekering te overwegen en niet de gratis kinderverzekering. Hoe jonger het kind, hoe goedkoper de volwaardige begrafenisverzekering en hoe eerder je van de premiebetaling af bent (stel: uw kind is 1 jaar oud, u sluit een volwaardige uitvaartverzekering voor hem of haar af dan hoeft er al op de 31 jarige leeftijd van het 'kind' geen premie meer betaald te worden).

http://www.supergoedverzekerd.nl/begrafenisverzekering.php

http://www.supergoedverzekerd.nl/uitvaartverzekering.php

beste begrafenisverzekering

levensverzekering

 

premie uitvaartverzekering

uitvaartverzekering afsluiten

 

Trefwoorden: Begrafenis, Begrafenis Verzekering, Begrafenisverzekering, Gezondheid, Gezondheidsvragen, Gezondheidsvragenformulier, Kosten Begrafenis, Levensverzekering, Medische Vragen, Overlijden, Overlijdensrisico, Overlijdensverzekering, Uitvaart Verzekering, Uitvaartverzekering, Ziekte,

Contact Roetman En Van Gulik Financieel Adviseurs

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share