Bosch Engineering introduceert nieuwe Femap Training op relatiedag

Bosch Engineering introduceert nieuwe Femap Training op relatiedag van Bosch Engineering B.V.

Door: Bosch Engineering B.V.  14-06-2012
Trefwoorden: Training, Cursus, Cae

Op 7 juni jl. organiseerde Bosch Engineering het BE Event, een relatiedag voor gebruikers én geïnteresseerden van de CAE software Femap. Deze netwerkdag stond in het teken van Femap optimalisatie, kennis delen en leren van elkaar.  In aansluiting op dit thema introduceerde Bosch Engineering een nieuwe Femap training die als doel heeft het maximale uit Femap te halen.

In het pand van Bosch Engineering aan de Nijverheidsstraat te Oldenzaal, startte om 10:00 uur de goed bezochte relatiedag met een welkomstwoord van directeur/eigenaar Gerhard Bosch. Onze klanten hadden aangegeven graag naar deze dag te komen voor het leerzame en inhoudelijke aspect. Vandaar dat onze CAE specialisten Rob ter Brugge en Robin Janssen snel van start gingen met de eerste sessie, “What’s New in Femap.V10.3”. Rob en Robin begonnen hun presentatie met de mogelijkheden die de huidige versie Femap V10.3 biedt. Verder stond de dag in het teken van het kennis delen, leren van en met elkaar. Dit begon met het verkennen van de toepassingsmogelijkheden van de Femap Basic Bundle en hoe deze functionaliteiten ook optimaal benut kunnen worden. De Femap Basic Bundle, is een zodanig complete CAE oplossing, dat lang niet altijd alle mogelijkheden toegepast worden of zelfs niet eens bekend zijn bij de gebruiker. Naast onze eigen engineers was ook Christhophe Vandevelde, CAE specialist van Siemens PLM Software aanwezig. Hij hield een enthousiast betoog over de NX Nastran solver. In zijn presentatie maakte hij inzichtelijk wat de verbeteringen in NX Nastran zijn en wat dit in de praktijk onze klanten te bieden heeft. Christophe toonde aan hoe een engineer, met deze functionaliteiten, meer kan overlaten aan de CAE software Femap en toch ook kan vertrouwen op het resultaat. De dag werd afgesloten met enkele Tips& Tricks inclusief een discussie over wensen ter verbetering voor Femap. Hierop aansluitend volgde een netwerkborrel.

De reacties van de deelnemers waren zeer positief. Hieruit blijkt dat men veel nieuws heeft geleerd van zowel de presentaties als van de medegebruikers. Om deze dag een vervolg te geven heeft Bosch Engineering een nieuwe training geïntroduceerd, de”’ Femap Basic Non Linear training”. Hiermee kan de Femap gebruiker het  maximale uit de Femap met NX Nastran Basic Bundle halen. In deze training worden de minder bekende analyse types behandeld met een focus op  Basic Non Linear. Als introductie van deze training biedt Bosch Engineering deze nu aan de deelnemers van deze dag aan met een aantrekkelijke korting. Kijk voor meer informatie op onze website .

Trefwoorden: Algor Software, Basistraining, Cae, Cae Software, Cursus, fea, fea software, Fem software, Femap, Femap Software, siemens plm software, Training,

Ander nieuws en updates van Bosch Engineering B.V.

Nieuw management voor Bosch Engineering B.V. van Bosch Engineering B.V. thumbnail
17-06-2014

Nieuw management voor Bosch Engineering B.V.

Bosch Engineering uit Oldenzaal en Hörchner & Hammersma Engineering uit Nootdorp bundelen hun krachten en delen vanaf 1 mei 2014 het management.


Combi Motorsport én FEA software Femap tijden Bosch Engineering Relatiedag van Bosch Engineering B.V. thumbnail
28-03-2013

Combi Motorsport én FEA software Femap tijden Bosch Engineering Relatiedag

Combinatie Motorsport én Femap bezorgde geïnteresseerden en gebruikers van de FEA analysesoftware Femap een interessante dag op.


21 maart  Femap V11 relatiedag bij Ten Kate Racing van Bosch Engineering B.V. thumbnail
28-02-2013

21 maart Femap V11 relatiedag bij Ten Kate Racing

Snelheid, techniek en veiligheid centraal op Femap V11 relatiedag van Bosch Engineering


3DSync nieuwe 3D editor met Synchronous Technology van Bosch Engineering B.V. thumbnail
22-01-2013

3DSync nieuwe 3D editor met Synchronous Technology

3DSync, geïmporteerde 3D CAD modellen aanpassen met de efficiënte en snelle synchronous technology. Pobeer het nu gratis tot en met 15 mei 2013.


Bekijk de Preview van ons Nederlandstalig Solid Edge ST5 boek van Bosch Engineering B.V. thumbnail
22-01-2013

Bekijk de Preview van ons Nederlandstalig Solid Edge ST5 boek

Solid Edge handleiding voor beginnende Solid Edge gebruikers. Lees meer of bekijk preview


Bosch Engineering lanceert nieuwe website van Bosch Engineering B.V. thumbnail
07-12-2011

Bosch Engineering lanceert nieuwe website

 vernieuwd en overzichtelijk


06-06-2011

Nieuw Product Simlab Composer

Als uitbreiding op haar bestaande productportfolio van 3D CAD, CAM, CAE en PDM software heeft Bosch Engineering het product SimLab Composer hierin opgenomen.