Bosch Engineering wint PLM award

Door: Bosch Engineering B.V.  04-03-2008
Trefwoorden: Engineering, Siemens, 3d Cad

Athene, februari 2008 Tijdens de 2008 Partner Sales Summit voor Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA) heeft Siemens PLM Software Bosch Engineering ondermeer uitgeroepen tot de beste channel partner van 2007 van de Benelux!

Sinds 1992 is bosch engineering b.v. al aanbieder van Engineering Software en Mechanical Consultancy. Door onze opgedane ervaring kunnen wij u een scala aan hoogwaardige CAD/CAM/CAE/PDM oplossingen bieden, waaronder de Velocity Series van Siemens PLM Software. Als enige reseller van Siemens PLM Software bieden wij het volledige Velocity productportfolio. Daarnaast ondersteunen wij met deze software onze klanten met de uitvoering van engineering projecten.

De Velocity Series is de productlijn van Siemens PLM Software die zich specifiek richt op het Midden en Klein Bedrijf. Het Velocity Series™ portfolio is een uitgebreide verzameling van modulaire, geïntegreerde oplossingen op gebied van CAD/CAM/CAE en PDM, gericht op de product lifecycle management (PLM)-wensen van het midden- en kleinbedrijf. Bestaand uit een voorgeconfigureerde verzameling van digitale productontwerp-, analyse-, productie-, en data managementsoftware gebruikt de Velocity Series de beste oplossingen binnen de industrie om significant voordeel te halen in gebruiksgemak en inzetbaarheid. Middelgrote producenten zetten dit portfolio in om hun innovatieproces te verbeteren en de totale kosten laag te houden.

Teamcenter Express is de naam van de datamanagement module uit de Velocity Series. Grote bedrijven hebben de financiële kracht om PDM-implementaties compleet naar hun hand te laten zetten. Dat heeft voordelen, maar vereist lange invoertrajecten en hoge investeringen. PDM als hulpmiddel is echter niet alleen voorbehouden aan grote bedrijven zoals vaak wordt gedacht. Met Teamcenter Express kunnen kleinere bedrijven ook hun processen en gegevens beheersbaar maken en daarmee omzet en winstcijfers verbeteren. Teamcenter Express is gemakkelijk en snel te installeren, in te richten, te gebruiken en te onderhouden. Ook moet de ICT-infrastructuur die de PDM-oplossing vereist geen grote eisen stellen en aansluiten bij dat wat er hoogstwaarschijnlijk al is. Dat wil zeggen gebaseerd op het Microsoft-platform.

Bosch Engineering heeft als Solution Partner van Siemens PLM Software diverse Teamcenter Express implementaties verzorgt bij o.a. Verhoeven Oss B.V., Spierings Kranen B.V., Vernay Europe, IHC Vremac Cylinders B.V. Mede dankzij al deze trajecten is Bosch Engineering tijdens de 2008 EMEA Partner Sales Summit begin februari door Siemens PLM Software, uitgeroepen tot Top EMEA Channel Partner van 2007 van de Benelux. Daarnaast heeft de Teamcenter Express en Solid Edge implementatie bij Verhoeven Oss B.V. de titel ontvangen van “Best Channel Velocity Portfolio Sale of 2007” We kunnen dus concluderen dat de formule van de Velocity Series: PLM voor het MKB dus een bewezen formule is. Bosch Engineering kan en mag zich inmiddels de grootste Teamcenter Express reseller van Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA) noemen. (www.plm4you.nl)

Trefwoorden: 3d Cad, Cae, Cam, Cam Express, Engineering, Femap, Product Data Management, Siemens, Teamcenter, Velocity,