De Velocity Series: Dé PLM oplossing voor het MKB

De Velocity Series: Dé PLM oplossing voor het MKB van Bosch Engineering B.V.

Door: Bosch Engineering B.V.  10-01-2007
Trefwoorden: Software, Consultancy, Mkb

Oldenzaal, Februari 2006 - Bosch Engineering, al sinds 1992 official reseller van UGS, presenteert op de TIV 2007 te Gorinchem op standnummer 128 de Velocity Series.
UGS heeft een complete PLM productlijn op de markt gebracht die is gericht op het MKB. De UGS Velocity Series biedt kleine- en middelgrote productiebedrijven nu ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de beste sofware op het gebied van PLM Software zoals 3D CAD, CAM, CAE en PDM software welke tot nu toe alleen ingezet werd door de grote ondernemingen. Hiermee spelen zijn in op de wensen en eisen van deze specifieke doelgroep.

De producten die onder deze Velocity producten vallen zijn Solid Edge 3D CAD, Teamcenter Express (PDM), Femap (CAE) en NX CAM (CAM). Hiermee wordt in elk aspect van het engineeringproces voorzien, op een wijze waarin dit mogelijk is voor bedrijven in het MKB.

Kortom de Velocity Series biedt software vanaf de eerste pennenstreek, de conceptfase, ontwerp en analyse, productie en assemblage tot en met het testen, onderhouden, repareren en recycling van een product. Oftewel CAD/CAE voor de ontwerpfase, CAM voor het aansturen en plannen van de productie en assemblage. In de onderhoudsfase zorgt goed versie- en databeheer er bijvoorbeeld voor dat een monteur de juiste configuratie van het product kent. Met een sterk geïntegreerd product data management systeem oftewel PDM systeem, binnen deze omgeving bent u altijd zeker van de juiste en meest recente data. Eindresultaat is een virtuele ontwikkelingsomgeving. Dit betekent dat alle fases van bovengenoemd proces op de PC worden doorlopen.

U maakt met de Velocity producten gebruik van High End software welke is ingericht met industrie-specifieke routines en "Best Practice" voorkeursinstellingen. Met andere woorden de software is al geconfigureerd waardoor het installeren en het gebruik erg effectief is.

De Velocity software kenmerkt zich dan ook door de aanwezigheid van de volgende eigenschappen: 

  • Integraal Modulair; 
  • Eenvoudig te installeren; 
  • Alle software in eigen ontwikkeling;
  • Lage onderhoudskosten; 
  • Korte terugverdientijd; 
  • Snel te leren; 
  • Bewezen UGS & Bosch Engineering technologie;

Sinds 1992 is Bosch Engineering al aanbieder van Engineering Software en Mechanical Consultancy. Wij kunnen u een scala aan hoogwaardige CAD/CAM/CAE/PDM oplossingen bieden, waaronder de UGS Velocity Series 3D CAD software Solid Edge, CAE software Femap, en PDM software TeamCenter Express. Ons team kan daarnaast haar klanten bijstaan met de uitvoering van engineering projecten. Hierbij maken wij gebruik van bovengenoemde software pakketten.

De filosofie van Bosch Engineering is om haar klanten producten en diensten aan te bieden die het volledige proces van ontwerp tot en met productie kunnen ondersteunen, beheren en optimaliseren. Al dan niet gebruikmakend van reeds aanwezige applicaties en systemen. Bovenstaande software oplossingen en onze consultancy mogelijkheden dragen bij aan de ondersteuning van deze processen.
Kortom bij UGS en Bosch Engineering kunt u terecht voor al uw PLM oplossingen!

Wilt u meer weten over deze Velocity Series of onze andere PLM oplossingen en diensten, bezoek dan onze stand 128 of neem contact met ons op tel. 0541 534 258. Ook dit keer kunt u met uw bezoek aan onze stand weer gebruik maken van onze aantrekkelijke beursaanbieding dus loop onze stand vooral niet voorbij!
Voor meer informatie over PLM verwijzen wij naar de website www.plm4you.nl.

Trefwoorden: 3d Cad, 3d Ontwerpen, Cae, Cam, Consultancy, Engineerig, Femap, Mkb, Nx Cam, Plm, Software, Teamcenter, Velocity