FIBOX lanceert TEMPO, een nieuwe lijn behuizingen

FIBOX lanceert TEMPO, een nieuwe lijn behuizingen van Fibox Benelux

Door: Fibox Benelux  26-09-2006
Trefwoorden: Behuizing, Kunststof Behuizing, Industriekast

Net als de andere behuizingen uit het gewaardeerde FIBOX programma, worden de TEMPO behuizingen in eigen fabrieken vervaardigd en zijn ze speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de toenemende behoefte aan tijdsbesparende en rendabele oplossingen in de installatiemarkt, machinebouw en industrie.
De nieuwe FIBOX TEMPO behuizingen zijn vervaardigd van hoogwaardige grondstoffen en zijn RoHS conform. Ze voldoen aan IP65, zijn halogeenvrij en goed bestand tegen vuur.
Door het slimme ontwerp is de bovenrand van de onderbak opvallend laag, waardoor snelle en eenvoudige montage van onderdelen in de behuizing mogelijk is, dit in tegenstelling tot vergelijkbare gangbare behuizingen in de markt. Het deksel is volledig glad en dus zeer geschikt voor het bedrukken en het plaatsen van displays en inspectieventers. De polyamide dekselschroeven zitten vastgeklikt, verlies is daarom onmogelijk. De deksels hebben de mogelijkheid tot verzegeling.
Naast de moderne uitstraling is de TEMPO uitgerust met nieuw ontwikkelde scharnieren. De scharnieren worden standaard met elke TEMPO behuizing meegeleverd. Het unieke is dat de scharnieren zonder hulpmiddelen zowel aan de korte als lange zijde in enkele seconden op hun plaats kunnen worden vastgeklikt. Ze bevinden zich binnen in de behuizing naast de dekselschroef. Het deksel kan dankzij de scharnieren volledig worden geopend.
Het TEMPO programma is gebaseerd op vijf maten, welke naar keuze kunnen worden geleverd met een grijs of doorzichtig deksel. Verkrijgbaar met talrijke bijpassende accessoires, zoals o.a. blindstoppen, wandbevestiging, montageplaten, DIN-rail, ventilatie, frontplaten en afstandsbussen.
Vanaf vandaag is er een kwalitatief FIBOX alternatief voor oude PVC behuizingen die niet RoHS conform zijn. Interne afmetingen en bevestigingspunten zijn zo op elkaar afgestemd dat aanpassingen aan bestaande componenten en apparatuur van de eindgebruiker kan worden vermeden. De overstap is mogelijk met behoud van kwaliteit, functionaliteit en veiligheid.


“Eigenlijk is het niet meer dan logisch als een van ‘s werelds bekendste fabrikanten van kwaliteitsbehuizingen een geavanceerde lijn ‘general purpose’ behuizingen op de markt brengt tegen gunstige prijzen”, aldus Joost Koekenberg, Business Development Manager van Fibox.

Uit voorraad leverbaar vanaf medio oktober 2006, bieden FIBOX TEMPO behuizingen, de eindgebruikers, een kwalitatief hoogwaardig en vooral rendabel alternatief voor de vele lowbudget producten die op dit moment de markt overspoelen.

Voor meer informatie

Joost Koekenberg
Mob : 06-51183751
Tel : 0541-539039

E-mail : [email protected]
www.fibox.nl 

Over FIBOX

Fibox Oy Ab is een particuliere Finse onderneming actief op het gebied van behuizingen en kasten voor elektrische en elektronische componenten en “contract manufacturing” van kunststof producten. Fibox heeft een sterk op innovatie gerichte bedrijfscultuur en beschikt over meer dan 20 patenten. De onderneming heeft zes fabrieken en dochtermaatschappijen in tien verschillende landen. Fibox heeft wereldwijd meer dan 500 werknemers in dienst.

Trefwoorden: Behuizing, Industriekast, Kunststof Behuizing, Pvc Doos,