Nieuwe industriële CAB kasten van Fibox,

Nieuwe industriële CAB kasten van Fibox, van Fibox Benelux

Door: Fibox Benelux  04-03-2009
Trefwoorden: Elektrotechniek, Verdeelkast, Straatkast

Fibox introduceert nieuwe industriële CAB kasten vervaardigd uit GRP (glass reinforced polyester). De nieuwe lijn CAB P en CAB PX kasten zijn speciaal ontwikkeld om hedendaagse uitdagingen in de chemische, thermische en mechanische industrie het hoofd te bieden.

Fibox CAB kasten zijn ontworpen voor applicaties in alle omstandigheden, geschikt voor inzet in de meest agressieve en veeleisende omgevingen. Polyester is een uitmuntend materiaal met vele onbetwiste pluspunten:


+ Corrosie- en vuurbestendig
+ Robuuste constructie met hoge slagvastheid
+ Goede weersbestendigheid
+ Toepasbaar in een groot temperatuurbereik
+ Goede isolerende eigenschappen

Joost Koekenberg van Fibox Benelux: “Een van de grote voordelen die paneelbouwers met het selecteren van GRP kasten hebben ontdekt, is dat geen extra behandeling nodig is bij het boren van gaten omdat GRP corrosiebestendig is. Een ander voordeel van GRP kasten t.o.v. stalen kasten is, dat bij bewerking op locatie, geen geleidende magnetische stukjes staal vrijkomen, die aanzienlijke schade kunnen toebrengen aan gevoelige elektronische en elektrische apparatuur.”

Persbericht 5 maart 2009, voor directe publicatieCAB P (IP 66) serie bestaat uit 7 universele kasten, afmetingen 300x200x170 mm tot 1000x800x300 mm. De kasten zijn verkrijgbaar met een vlakke deur voorzien van een 3mm dubbelbaardslot of met een handgreep.

CAB PX (IP 65) serie bestaat uit 14 verschillende afmetingen van 500x500x320 tot 1250x1000x320 mm, volledig in de fabriek samengebouwd, compleet met handgreep en wandbevestigingsvoetjes. De kasten zijn leverbaar met een dichte grijze deur of een deur met ingezet transparant polycarbonaat venster. De deuren zijn voorzien van een gebruiksvriendelijke 5-puntssluiting.

De industriële kasten van Fibox zijn geschikt voor uitgebreide machinale bewerkingen met klantspecifieke oplossingen voor kabelmanagement en accessoires.

Voor meer informatie

Fibox Benelux
Tel : 0541-539039
Fax : 0541-533399
E-mail : [email protected]
www.fibox.nl

Over FIBOX

Fibox Oy Ab is een particuliere Finse onderneming actief op het gebied van behuizingen en kasten voor elektrische en elektronische componenten en plastic mechanics. Fibox heeft een sterk op innovatie gerichte bedrijfscultuur en beschikt over meer dan 20 patenten. De onderneming heeft zes fabrieken en dochtermaatschappijen in tien verschillende landen. Fibox heeft wereldwijd meer dan 500 toegewijde werknemers in dienst.

Trefwoorden: Elektrotechniek, Industriekast, Polyester Kast, Straatkast, Verdeelkast, Voetpadkast,