The Poona Blind Men's Association

The Poona Blind Men's Association van Sabitri

Door: Sabitri  20-07-2012
Trefwoorden: Indian Music, Liefdadigheid, Benefiet

 THE POONA BLIND MEN’S ASSOCIATION (PBMA), is opgericht in 1952 door de visueel gehandicapte Mr. Tukaram Sahadev Bamankar in een kleine kamer op het adres Rasta Peth 82 in Poona. Later is hij vergezeld door twee eveneens visueel gehandicapten Mr. Nanabhoy Mancherji Merchant en Mr. Niranjan Prashankar Pandya. Samen hebben zij de PBMA ontwikkeld tot de huidige organisatie met een zeer gerespecteerde reputatie.

Shri. N. P. Pandya, Executive Director, had de grote wens om een oog ziekenhuis te realiseren. In januari 2000 heeft hij zijn wens in vervulling zien gaan met de H.V. DEASI EYE HOSPITAL.Eerder bestond sinds 1997 een klein hospitaal op de locatie van de PBMA met als doelgroep oudere blinde vrouwen.

Missie van het H.V. DESAI EYE HOSPITAAL: Het voorzien in uitgebreide en hoog kwalitatieve oogzorg zonder enige discriminatie.

Het Out Reach Program wordt binnen een straal van 350 kilometer van het hospitaal gerealiseerd. Hierbij wordt in meer dan 60% van de gevallen gratis zorg verleend. Ontwikkelen en embedden van post-graduate en paramedical trainingen.
Bezoek de website van THE POONA BLIND MEN’S ASSOCIATION (PBMA).

Trefwoorden: Benefiet, Indian Music, Liefdadigheid

Ander nieuws en updates van Sabitri

H.V. Desai Eye Hospital van Sabitri thumbnail
20-07-2012

H.V. Desai Eye Hospital

Benefiet H.V. Desai Eye Hospital