Nintendo Wii geperfectioneerd

Door: Codecatch  15-07-2008
Trefwoorden: Nintendo, Wii, Internetservice

Nintendo Wii geperfectioneerd

De meest begeerde spelconsole ter wereld, de Nintendo Wii, wordt geperfectioneerd. Speciaal voor Wii-gebruikers is de website CodeCatch.com ontwikkeld. Gebruikers hebben alleen nog een nickname nodig om met andere online spelers in contact te komen. 

Voor Wii-gebruikers was het tot nog toe alleen mogelijk om online met ‘random’ gekozen medespelers spellen te spelen. Al sinds de introductie schermt Nintendo de gebruikers van elkaar af door unieke twaalfcijferige codes. Zonder deze code is contact niet mogelijk. Daardoor is het voor Wii-gebruikers lastig om een groot online vriendenbestand op te bouwen. CodeCatch.com geeft gebruikers de mogelijkheid om snel met een grote groep nieuwe vrienden in contact te komen die dezelfde spellen spelen op dezelfde tijden en op hetzelfde niveau.

De twee belangrijkste functies van CodeCatch.com zijn grensverleggend voor de actieve Wii-speler. Gebruikers die tot nog toe ‘random’ met anderen speelden, kunnen de nicknames van spelers tegen wie ze vaker willen spelen, invoeren op CodeCatch.com. Als die persoon zich heeft geregistreerd op CodeCatch.com kan via de site een e-mail worden gestuurd met het verzoek vrienden te worden.

De tweede belangrijke functie is de CodeMatch. Spelers die zich hebben geregistreerd op CodeCatch.com kunnen aan de hand van hun eigen spelniveau en agenda kwalitatief goede medespelers laten selecteren uit de CodeCatch database. Op die manier zijn ze altijd verzekerd van leuke, competitieve medespelers op de momenten dat zijzelf spelen. CodeCatch matcht hen dus automatisch met de beste tegenspelers.

Om de unieke twaalfcijferige code van een ander te bemachtigen is alleen zijn Wii-nickname nodig. Iedereen met een Wii kan zich gratis inschrijven op de website en gebruikmaken van geavanceerde mail- en chatprogramma's die speciaal voor de Wii geschreven zijn. De website kan volledig en eenvoudig bediend worden met de Wii- controller.

Trefwoorden: Codecatch, Friend Code, Friendcodes, Internetservice, Nintendo, Wii, Wiichannel,