Onderzoek gevaarlijke stoffen

Onderzoek gevaarlijke stoffen van Blokhuis Arbo Advies

Door: Blokhuis Arbo Advies  15-01-2012
Trefwoorden: Gezondheid, enschede, Hengelo

Blootstellingsonderzoek ‘Benzeen & kwik’ Blokhuis Arbo Advies heeft de laatste jaren diverse blootstellingonderzoeken naar benzeen en kwik uitgevoerd. Dit betroffen o.a. onderzoeken in de olie- & gaswinning op productie-eilanden. Gericht op de operationele, de maintenance en reinigingsmedewerkers. We zijn een deskundige partner in het verkrijgen van inzicht in blootstelling aan gevaarlijke stoffen in de ademhalingszone tijdens diverse activiteiten. Belangrijk hierbij is het opsporen van eventuele bronnen, het toetsen van de effectiviteit van beheersmaatregelen en het gezamenlijk met de opdrachtgever zoeken naar oplossingen. Hierbij staat altijd de arbeidshygiënische strategie centraal, binnen de industrie ook wel het ALARP-principe genoemd. Naas het inzichtelijk krijgen van de blootstelling van medewerkers in de ademhalingszone combineren we het onderzoek ook vaak met biologische monitoring (analyse van urine monsters). Door deze uitvoering vindt ook weging van de inzet van persoonlijke beschermingsmiddelen en huidblootstelling mee.
Na onderzoek vindt vergelijking plaats met de geldende (wettelijke) publieke, private en/of bedrijfsnormen. Blokhuis Arbo Advies doet niet alleen onderzoek, maar ondersteunt hierbij ook bij de opzet van een persoonlijke beschermingsmiddelen beleid, het geven van voorlichtingen en trainingen en het vorm geven van beleid. Voorbeeld van documentatie/DVD waarbij Blokhuis Arbo Advies inhoudelijke ondersteuning heeft gegeven op onderwerpen als benzeen en kwik is te vinden op: http://www.a-way-of-living.info/.

Trefwoorden: Arbeidshygiëne, Benzeen, enschede, eSDS, Gevaarlijke Stoffen, Gezondheid, Hengelo, Kwik, Offshore, olie- & gasindustrie, Werkplekinrichting,

Andere producten en diensten van Blokhuis Arbo Advies

REACH en gevaarlijke stoffen van Blokhuis Arbo Advies thumbnail
22-12-2011

REACH en gevaarlijke stoffen

Snel en pragmatisch advies waarmee u verder kunt! En is uw situatie toch wat ingewikkelder, ook dan helpen we u verder en hoeft u zelf geen dagen te besteden aan het uitzoeken van uw verplichtingen!