Poly-Ned Ondernemer van het jaar

Door: Poly-nederland  20-02-2009

De verkiezing voor Ondernemer van het jaar is georganiseerd door MKB IJssel-Vecht. De onderscheiding gaat naar ambitieuze ondernemers met lef, die innovatief handelen en duurzaam ondernemen. Doel is om een positieve impuls aan de organisatie te geven.

Bekroning
Directeuren Edwin Molenaar en Simon Visser van Poly-Ned waren aanwezig bij de uitreiking. Compagnon Bert Boezelman was niet aanwezig i.v.m. een zakenreis naar het buitenland. Molenaar ervaart de prijs als een bekroning op de geleverde inspanning. ‘Het is een hele mooie erkenning van het werk dat we al die jaren verzet hebben. De prijs is niet alleen voor ons als ondernemers, maar ook voor onze werknemers een prachtige onderscheiding. We worden beloond voor jaren innovatief werk.’ Hoewel Poly-Ned uitblinkt door haar innovativiteit, heeft het bedrijf de prijs aan meer te danken. ‘Het gaat om het bedrijf op zich. Het is een combinatie van alle zaken bij elkaar, zoals de bedrijfsvoering en bedrijfscultuur.’

Noviteiten
Enkele van de toonaangevende producten die de doorslag voor de prijs gaven, zijn de blusdeken en de gevelbekleding van textiel. Die laatste werkt vooral in tijden van financiële crisis voordelig: een ouder pand krijgt op kostenbesparende wijze een vernieuwend gezicht. Begin 2007 bracht Poly-Ned de blusdeken TIGNIS op de markt. Deze deken blust bijvoorbeeld autobranden op moeilijk begaanbare plaatsen voor blusauto’s.

Poly-Ned
Poly-Ned opereert internationaal en heeft wereldwijd een indrukwekkend portfolio opgebouwd, met onder meer luchthallen in Siberië en overdekte voetbalvelden in Letland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aankleden van het interieur en exterieur van panden. De onderneming eindigde vorig jaar als 15e in de MKB Innovatie Top 100.