Horloge info bij Kish.nl

Horloge info bij Kish.nl van Kish.nl Horloges en Watchwinders

Door: Kish.nl Horloges en Watchwinders  01-02-2009
Trefwoorden: Webwinkel, Kopen, Horloges

Horloge informatie bij kish.nl 

Waterdichtheid

Let op!
De aanduiding meter/ATM kunt u niet letterlijk vergelijken met dieptemeters. Het is slechts een technische aanduiding van horlogefabrikanten. U moet ook rekening houden met andere omstandigheden, zoals de temperatuur, de ‘leeftijd’ van uw horloge en drukverschillen. Ook deze kunnen de waterdichtheid beïnvloeden.

30 meter/3 ATM
Het horloge kan tegen lichte aanraking met water. Waterspetters, bijvoorbeeld door afwassen, transpiratie of regen, zijn geen probleem. Met een 3 ATM-horloge kunt u niet douchen, zwemmen, handen wassen, snorkelen, duiken.

50 meter/5 ATM
Spatwater, transpiratie en regen zijn geen probleem. In principe kunt u met een 5 ATM-horloge douchen, maar in de praktijk blijkt dat niet alle 5 ATM horloges er echt tegen bestand zijn. Probeer er dus zo min mogelijk mee te douchen. Met een 5 ATM-horloge kunt u niet snorkelen en duiken.

100 meter/10 ATM
Met een 10 ATM-horloge kunt u probleemloos douchen, zwemmen en duiken tot ongeveer 5 meter diepte .

200 meter/20 ATM
Met een 20 ATM-horloge kunt u probleemloos douchen, zwemmen en duiken tot een gemiddelde diepte (10–15 meter).

Watergebruik bij lederen band
Heeft u een horloge met lederen band? Houd er dan rekening mee dat de kwaliteit van de band vermindert als deze veel in aanraking komt met water. Douchen en zwemmen met een lederen band raden wij daarom af. Stalen, rubberen en nylon banden zijn hiervoor meer geschikt.

Batterij wisselen
Als u zelf de batterij verwisseld, kan dit invloed hebben op de waterdichtheid van het horloge. Laat dit daarom doen door een juwelier. Hebt u een horloge van 20 ATM of hoger? Vraag uw juwelier dan om een drukproef uit te voeren.

Tips bij een mechanisch of automatisch uurwerk
Wees extra zuinig op uw automatische of mechanische uurwerken. Deze uurwerken zijn een stuk kwetsbaarder dan horloges met batterij (quartz). Vermijd slagen, stoten of vibraties, bijvoorbeeld bij mountainbiken, golfen, tennissen of zwemmen. Deze kunnen het uurwerk beschadigen.

Om uw automatische uurwerk in goede conditie te houden, raden wij u een watchwinder aan. Een watchwinder zorgt voor een constante opwinding van uw horloge. Bovendien hoeft u dan niet steeds opnieuw de maand, datum en tijd in te stellen.

In onze internetwinkel vindt u een uitgebreide collectie watchwinders. Wij adviseren u graag welke watchwinder het meest geschikt is voor uw horloge.

Let op:
- Stel nooit de tijd, maand en datum in tussen 23:00 uur en 04:00 uur.- Druk nooit op de knoppen als het uurwerk stilstaat.
- Een mechanisch of automatisch uurwerk is minder nauwkeurig dan een quartz-horloge. Een afwijking van ongeveer 45 seconden per dag valt binnen de marge. Hoe duurder het uurwerk (Zwitserse kalibers), des te kleiner de afwijking zal zijn.

www.kish.nl

Trefwoorden: Aeromatic, Bensontrade, Binary, Casio, Diesel, Horlgoebanden, Horloge, Horlogeband, Horlogebandje, Horlogebox, Horlogegereedschap, Horlogekist, Horlogeloods, Horloges, Kopen, Korting, Led-horloge, Online, Police, Pulsar, Soyuz, Tauchmeister, The-one, Tw-steel, Watchwinder, Watchwinders, Waterdicht, Webwinkel, Wereldhorloges, Xl-horloge, Xxl-horloges,

Contact Kish.nl Horloges en Watchwinders

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share