Provi genomineerd voor Innovatie Award

Door: Ears Nederland  16-07-2008
Trefwoorden: Compressor, Compressoren, Perslucht

Provi B.V. uit Vroomshoop is genomineerd voor de Aandrijftechniek Innovatie Award. Deze award wordt elke twee jaar uitgereikt aan de meest verrassende, innoverende of cruciale ontwerpen op het gebied van aandrijftechniek, besturingstechniek en productieautomatisering.

Provi is genomineerd met EARS® Nederland. Dit onderdeel van de Provi heeft een revolutionair concept in de markt gezet namelijk EARS®. EARS® staat voor Exhausted Air Recycling System ( lucht terug winning systeem). Een goed doordacht systeem die de retourlucht opvangt en direct injecteert in de cilinderkop van de compressor. Hierdoor stijgt de capaciteit met meer dan 80% en kan er tot 40% op energiekosten worden bespaart. Daarnaast wordt ook het geluidsniveau teruggebracht, vindt er geen uitstoot van schadelijke dampen meer plaats en ontstaan er geen opvliegende fijnestofdeeltjes. Het is zowel economisch als ARBO technisch een revolutionaire vinding.

EARS® Nederland is onderdeel van Provi B.V.. Provi is al een aantal jaren actief op het gebied van persluchttechniek en reinigingstechniek. Innovatie kwaliteit en de klant centraal stellen vormen het fundament voor Provi. Meer informatie over EARS® Nederland of Provi vindt u op www.ears-nederland.nl en www.provi.nl

Trefwoorden: Compressor, Compressoren, Ears, Perslucht, Provi