Auto-Base.nl gaat de strijd aan met de grote advertentiesites

Door: Auto-base.nl  09-09-2008
Trefwoorden: Auto, Auto Verkopen, Marktplaats

ZWOLLE 9 september 2008 – Een aantal ambitieuze studenten zijn een nieuw initiatief gestart in de e-automotive: Auto-Base.nl, een advertentiesite voor auto's. Auto-Base stapt in een krappe markt met grote namen als Autotrack en Marktplaats. Auto-Base.nl onderscheidt zich ten opzichte van de concurrenten door volledig gratis te zijn.

De autohandel bloeit als nooit tevoren, daar wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt door de grote advertentiesites als Marktplaats en Autotrack. Adverteren kan op dergelijke sites vanaf 16 euro per advertentie. Hierdoor is de lage drempel voor particulieren om te adverteren volledig verdwenen. Daarnaast staan de marges van autohandelaren onder druk. De gestegen advertentiekosten worden uiteindelijk doorberekend aan de consument. Arjen Hoek, mede oprichter van Auto-Base.nl stelt: “Marktplaats is zichzelf ontgroeit en is sinds de overname door E-Bay te commercieel geworden. Het is niet meer dan een melkkoe geworden. Een advertentie kost 16 euro, op een gemiddelde dag worden er 4.000 auto advertenties geplaatst. Reken maar uit.”

Auto-Base.nl vindt dat kosteloos adverteren voor iedereen mogelijk moet zijn. Daarom zijn de diensten van Auto-Base.nl vanaf 1 september 2008 toegankelijk voor iedereen met een internetverbinding. De site is enkel op auto's ingericht, dit om te verkomen dat er advertenties voorkomen die niet relevant zijn of storend zijn. Daarnaast is het 100% GRATIS. Geen kosten meer om te adverteren. Hierbij maakt het niet uit of de verkoop van uw auto 4, 12 of 20 weken duurt.

Auto-Base.nl is van mening dat de grote advertentiesites ten onder gaan aan hun eigen succes. De kosten voor het plaatsen van een advertentie op internet is voor veel particulieren een drempel om te adverteren, daarnaast is niet iedereen vertrouwd met het elektronisch betalen op internet. Auto-Base.nl haalt deze drempel weg. Het risico op spam wordt door Auto-Base.nl volledig weggenomen. Dagelijks zijn er diverse moderators actief om de advertenties op Auto-Base.nl te toetsen aan strakke richtlijnen.

Trefwoorden: Auto, Auto Advertentie, Auto Kopen, Auto Verkopen, Autonieuws, Autosite, Autotrack, Autotrader, Leaseauto, Marktplaats