De kracht van de herhaling en toch maar een plaatje erbij

De kracht van de herhaling en toch maar een plaatje erbij van Axis Consultancy

Door: Axis Consultancy  07-04-2011
Trefwoorden: Project Management, Teambuilding, Nlp

 Hoe komt het dat wanneer we het zeggen wel vaker dan één keer moeten zeggen.
Mensen maken een werkbaar model van dat wat ze gezegd wordt. Een mentaal model is een voorstelling die je maakt van de ingrediënten die passen bij je uitdaging of probleemstelling. Het kan net zo goed gaan over de vraag: Hoe maak ik een kippenhok? Het kan bij sommigen de mentale vorm van mentale verbeelding aannemen. Je ziet het kippenhok voor je en plaatst de deur en of raampje in de verbeelde kippenhok. In je fantasie is het kippenhok gebouwd.

Stel een regisseur geeft aanwijzingen aan zijn acteurs en zegt:

Man bevindt zich rechts van de straat
De vrouw bevindt zich links van de man
De hond bevindt zich voor de vrouw
De kat bevindt zich op de straat

Conclusie: De hond bevindt zich links van de kat

Mentaal model 1
vrouw straat man
hond kat

Mentaal model 2
straat vrouw man
kat hond

Als je op grond van de aanwijzingen van de regisseur alleen mentaal model 1 had gemaakt, zou je ten onrechte kunnen doen besluiten dat de conclusie juist is. De hond bevindt zich links van de kat. Maar model 2 is evengoed.

Duidelijk zeggen wat je wilt is je eigen mentale model overbrengen op de ander. Voor de ontvanger is het wennen aan het mentale model van de ander. Voordat je “kop en staart” bent met een collega kom je bovenstaande nogal simpele mentale modellen tegen.

Als leidinggevenden, managers, projectleiders, bestuurderrs etc..een plan van aanpak schrijven, is het raadzaam daarbij een visueel plaatje van hoe jij het voor je ziet eraan bij te voegen. Dat kunnen processchema’s, foto's alles wat bijdraagt aan het einddoel. Ee beetje "visueel" manager kent 10 verschillende visualisaties van een uitdaging of probleem. Een "auditief" manager liefhebber van woord en geschrift misschien niet eens 1.

Een gemiste kans om een keer minder te moeten herhalen voor de auditieve manager. Zoals we ervaren hebben bij het simpele voorbeeld ligt het niet altijd aan de ander wanneer de boodschap niet wordt begrepen.

Trefwoorden: Adviesvaardigheden, Belbin, identity compass, Neuro Linguistisch Programmeren, Nlp, Project Management, Representatiesystemen, Teambuilding