Kroonluchter Kijkdagen bij Kroonluchteratelier 'De Rode Hoeve'

Door: Crossbow Productions/agency  09-10-2007

KROONLUCHTER KIJKDAGEN bij Kroonluchteratelier De Rode Hoeve

Kroonluchteratelier ‘De Rode Hoeve’ organiseert in de maanden oktober en december de Kroonluchter Kijkdagen. De Kroonluchter Kijkdagen biedt de bezoekers een uniek schouwspel met haar omvangrijke collectie van 500 oude en antieke kroonluchters. In de prachtige toontuin van 4000m² rondom ‘De Rode Hoeve’ zijn op verrassende locaties in de openlucht kroonluchters te bewonderen. De sfeer wordt verhoogd door diverse brandende openhaarden, vuurkorven en de geur van vers gebakken appeltaart.

Bijzondere collectie
De jaarlijks terugkerende Kroonluchterkijkdagen in het Veluwse dorp Oldebroek zijn uitgegroeid tot een bekend fenomeen onder de liefhebbers van kroonluchters. De kroonluchtercollectie van Kroonluchteratelier ‘De Rode Hoeve’ mag zich rekenen tot een van de grootste collecties van Nederland en België.
Eigenaar Gerrit aan’t Goor:”Het is onze ervaring dat bezoekers in eerste instantie vaak overweldigd worden door het grote aantal kroonluchters. Ze hebben het gevoel dat ze een totaal andere wereld binnenstappen”.

Kroonluchters en wildhapjes
Nieuw dit jaar is dat de bezoekers tijdens de Kijkdagen in oktober kunnen genieten van heerlijke ‘wildhapjes’ welke door kok Juriaan Opmeer klaargemaakt worden op de houtgestookte barbecue.

Kroonluchters en high tea
De Kroonluchter Kijkdagen in december worden geheel in kerstsfeer gehouden. Zo worden de verschillende panden door duizenden lichtjes verlicht en zorgen kerstbomen, tientallen kaarsen en honderden brandende kroonluchters voor een feeërieke sfeer. Bezoekers kunnen zich te goed doen aan de high tea in een bijzondere en spraakmakende ambiance.

De Kroonluchter Kijkdagen worden gehouden op:

Oktober:
vrijdag 12 oktober en zaterdag 13 oktober
vrijdag 19 oktober en zaterdag 20 oktober
vrijdag 26 oktober en zaterdag 27 oktober

December:
Vrijdag 14 en zaterdag 15 december
Vrijdag 21 en zaterdag 22 december
Vrijdag 28 en zaterdag 29 december

De openingstijden tijdens de Kroonluchter Kijkdagen zijn op vrijdagen van 10.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 18.00 uur.

Alleen tijdens de Kijkdagen is Kroonluchteratelier De Rode Hoeve geopend voor publiek. De entree bedraagt €3,50. De rest van het jaar kan men hier uitsluitend op afspraak terecht.

Kroonluchteratelier De Rode Hoeve
p.a. Bovenpad 10
8096 RN Oldebroek (Gld)
T: 06-53777466 / 0525-633110
W: www.kroonluchtercollectie.nl

Kijk voor meer informatie op www.kroonluchtercollectie.nl

___________________________________________________________________
Voor de redactie: Vriendelijk willen wij u vragen bovenstaand persbericht op te nemen in uw media-uitingen. Voor meer informatie, een digitale versie van dit persbericht alsmede fotomateriaal kunt u contact opnemen met Gerrit aan ‘t Goor, T: 06-53777466 of via e-mail [email protected]