Kroonluchteratelier ‘De Rode Hoeve” exposeert unieke collectie IJzerkunst

Kroonluchteratelier ‘De Rode Hoeve” exposeert unieke collectie IJzerkunst van Crossbow Productions/agency

Door: Crossbow Productions/agency  14-07-2008

Expositie Juul Baltussen en Joshua Pennings in Oldebroek

De Brabantse kunstsmeden Juul Baltussen en Joshua Pennings exposeren de eerste twee weekenden van september met opzienbarende kunstsmeedwerken in de prachtige toontuin van Kroonluchteratelier ‘De Rode Hoeve’ in Oldebroek. Het werk van beide kunstenaars is inspirerend en levendig. In het oog springend zijn de onverwachte details en de humoristische constructies die typerend zijn voor de kunstwerken. Tijdens de expositie is ook de kroonluchtercollectie van ‘De Rode Hoeve’ met 600 oude en antieke kroonluchters te bezichtigen.

Juul Baltussen
Kunstsmid Juul Baltussen heeft een indrukwekkende staat van dienst en heeft deelgenomen aan Europa Art in Geneve en Biennale Florence in Italië. Met behulp van de oer oude methode waarbij Juul vuur, hamer en aambeeld gebruikt worden van ijzer en staal de meest uiteenlopende objecten gemaakt. Zijn inspiratie haalt hij voornamelijk uit de natuur en Jugendstill. Juul Baltussen is een van de weinigen in Nederland die zich de eeuwenoude techniek van damastsmeden heeft eigen gemaakt waarbij duizenden lagen ijzer en staal op elkaar worden gesmeed.

Joshua Pennings
Dierfiguren zijn de rode draad in het werk van ijzerkunstenaar Joshua Pennings. Hij exposeert regelmatig door het hele land. Met zijn karakteristieke roestsculpturen heeft Pennings in korte tijd naam weten te maken. Een oude schep, een tang en een bankschroef, Pennings verstaat de kunst om zo voor het oog totaal verschillende onderdelen samen te smeden tot een prachtig diersculptuur.

Unieke kroonluchtercollectie
Tijdens de expositie is ook de unieke collectie kroonluchters van Kroonluchteratelier de Rode Hoeve te bewonderen. De collectie is divers en indrukwekkend. Zeker in deze tijd waarin de kroonluchter furore maakt mag de collectie zich in een warme belangstelling van een breed publiek verheugen.

Glas en IJzer
Kroonluchters en ijzersculpturen kan dat samengaan? Gerrit aan ’t Goor van kroonluchteratelier ‘De Rode Hoeve’ vindt van wel. “Juist het contrast versterkt de uitstraling. Tegelijkertijd ademen zowel de kroonluchters als de ijzersculpturen een sfeer van schoonheid en authenticiteit uit”. De kroonluchter collectie is afkomstig uit diverse landen uit Europa. Met de grote verscheidenheid in stijl en grootte heeft ‘De Rode Hoeve’ voor ieder interieur een passende kroonluchter.

De expositie van Juul Baltussen en Joshua Pennings en de kroonluchtercollectie van ‘De Rode Hoeve’ is vrij toegankelijk.

Openingstijden:
Donderdag 4 t/m zaterdag 6 september & Donderdag 11 t/m zaterdag 13 september
Alle dagen geopend van 11.00 uur t/m 21.00 uur
www.kroonluchtercollectie.nl, www.juulbaltussen.com, www.roestsculpturen.nl

Kroonluchteratelier De Rode Hoeve
p.a. Bovenpad 10
8096 RN Oldebroek (Gld)
T: 06-53777466 / 0525-633110