Mijn avond is geslaagd als ik mensen kippenvel bezorg

Mijn avond is geslaagd als ik mensen kippenvel bezorg van Lana Wolf

Door: Lana Wolf  18-12-2006
Trefwoorden: Theater, Zangeres

(door Annemieke Riesebos, de Brug)

WEZEP- Als freelance zangeres bevindt Lana Wolf zich dagelijks in het artiestenwereldje vol bekende zangers, zangeressen en andere BN-ers. Ze deed de backing vocals van onder andere Anita Meyer, Rene Froger, Antonie Kamerling en Lois Lane. Toch laat de zangeres zich niet opslokken in ‘het wereldje’. “Het is heerlijk om elke dag thuis te komen in Wezep en ik weer met beide voeten op de grond sta.”

Al vanaf haar tiende staat Lana op het podium. En de eerste keer was niet bij de eerste de beste. Als klein meisje stond ze samen op het podium met BZN. Vanaf toen wist ze: ‘ik word zangeres’. Iets anders bestond niet en was niet eens een optie. Zo’n tien jaar geleden begon haar zangcarrière serieuze vormen aan te nemen. Lana zong in verschillende bands, kreeg een platencontract aangeboden en bracht twee singles uit waarvan één ‘Vuur en Vlam’, het goed deed in de Nederlandse hitparades. “Toch was dat niet echt mijn stijl, Nederlandstalig. Ik besloot na de tweede single niet verder te gaan bij die platenmaatschappij. Vervolgens kreeg ik samen met Marion van Iwaarden van 2Unlimited een platencontract in Duitsland. Toentertijd waren we op zoek naar een producer en we kwamen in contact met een bekende producer die gewerkt had met Chakakan en Tina Turner. Hij nodigde ons uit in New York en we werkten hard aan een album. Helaas ging de platenmaatschappij failliet en liep het op niets uit.” Na al deze ervaringen besloot Lana uit de platenwereld te stappen en als freelance zangeres aan het werk te gaan. Dit was een goede keuze. “In het begin heb ik veel pro deo gedaan om goodwill op te bouwen in het wereldje. Na twee jaar hard werken begon het te lopen en nu ben ik al tot volgend jaar helemaal volgeboekt. Dankzij knetterhard werken en een professionele instelling”, aldus de zangeres. Lana zingt nu in een aantal vaste bands. Zo zingt ze in First Show Band die de backing vocals verzorgt van de grote concerten van Frans Bauer. Ook zingt ze in The Boston Tea Party en treedt ze regelmatig op met de Zwolsche Muziekfabriek. Momenteel tourt ze door Nederland met de succesvolle theatershows ‘Those were the days’en ‘Terug naar de kust’ van Diep Triest.

Lana kan alles met haar stem. Van zwaar klassiek tot heftige pop/rock. Bij die laatste ligt echter haar hart. Zo bewondert ze artiesten als Amanda Marshall, The Eagles en Sheryl Crow. Het mooiste aan haar passie vindt Lana het gevoel dat ze in haar werk kan leggen. “Via mijn stem kan ik me uiten.” Beroemd worden bij het grote publiek hoeft voor Lana niet meer zo nodig. “Als je me dat tien jaar geleden had gevraagd had ik volmondig ja gezegd. Nu ik al lange tijd met BN-ers omga ben ik van mening veranderd. Het lijkt me vreselijk als je constant herkend wordt. Ik zat eens te eten met Chris Zegers en we zijn tijdens dat etentje tien keer gestoord. Dat wil ik niet. Ik vind het heerlijk dat ik zonder make-up boodschappen kan doen en chagrijnig door het dorp kan lopen, zonder dat mensen daar direct een oordeel over hebben. Zingen is mijn ding, beroemd zijn niet. Ik wil bij mijn hart blijven. De erkenning voor mijn werk is voldoende.” In de toekomst wil Lana veel in het theater blijven staan. Haar droom is een eigen show met eigen liedjes. In de maanden december en januari is zij twee keer te zien in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Op 1 december met ‘Terug naar de kust’, 16 december met de grote kerstshow met Peter Corry and the Gentlemen Singers en op 24 januari met ‘Those were the days Flowerpowershow met René Muthert (de veelbesproken ex van Patty Brard). Meer informatie over de zangeres uit Wezep is te vinden op http://www.lanawolf.nl.


Trefwoorden: Theater, Zangeres