THEATERPRODUCTIE LAAT HIPPIETIJD HERBELEVEN

THEATERPRODUCTIE LAAT HIPPIETIJD HERBELEVEN van Lana Wolf

Door: Lana Wolf  25-10-2006
Trefwoorden: Theater, Productie, Optreden

persbericht maart 2006 Stentor

THEATERPRODUCTIE LAAT HIPPIETIJD HERBELEVEN


van een van onze verslagevers
_________________________
Hattem


Onder de noemer ' Those were the days' trekt het bedrijf Stay tuned entertainment in het theaterseizoen 2006-2007 met een Flower Power Music Show het land door.
De theaterproductie laat de hippietijd herleven.
Een van de sterren in de show is zangeres Lana Wolf uit Wezep.'Those were the days' biedt een terugblik op een van de belangrijkste periodes in de geschiedenis van de popmuziek, tegen de achtergrond van een ingrijpende mentaliteitsverandering van de nieuwe generatie.
Als in een revue wordt de bezoeker meegevoerd in de wereld van de bloemenkinderen' met hun idealen van een leven in vrede vervuld van liefde en geluk.
De jaren zestig blijven legendarisch. De jeugd ontwikkelde haar eigen opvattingen en er ontstonden heftige confrontaties over rassendiscriminatie, de gevestigde orde en de alom heersende vooroordelen.
Gesteund door het gevoel van solidariteit forceerden de jongeren doorbraken, creëerden hun eigen richting en gaven vorm aan hun idealen en gevoelens.


De spreekbuis van de flower power beweging was muziek. Onsterfelijke Melodieën gegoten in de vorm van folk, rock en blues werden geboren.
Als erfgoed van een hele generatie hebben artiesten als Jimmy Hendrix, Janis Joplin, Bob Dylan, Blood Sweat & Tears, Aretha Franklin, Joe Cocker, The Beatles en the Rolling Stones een onvergetelijke stempel op de muziekhistorie gedrukt. Woodstock was een toverwoord.


TOPPERS


De theaterproductie Those were the days is een beetje Woodstock. Het programma is een lange reeks toppers uit de hippietijd.
Om een volledig tijdsbeeld te geven ontbreken ook hoogtepunten uit beroemde films en te-series niet, zoals Batman, Mission Impossible en Star Trek.
De cast van Those were the days is met zorg gekozen. Zangeres Lana Wolf schitterde al eerder in tal van producties. René Muthert, de veel besproken ex van Patty Brard, laat zich in Those were the days eens van een geheel andere kant zien. Behalve Lana Wolf en René Muthert zingen Sandy Goeree en Geert Leurink.


De theaterproductie heeft enkele try-outs gehad in Hardenberg en Almelo en gaat na de zomervakantie in productie. In oostelijk Nederland is Those were the days ondermeer te zien op 3 september in Hengelo, 21oktober in Hoogeveen, 24 januari 2007 in Kampen, 31 maart 2007 in Veenendaal, 13 april 2007 in Hardenberg.

Trefwoorden: Actrice, Optreden, Productie, Regie, Theater, Zangeres