Wezepse zangeres Lana Wolf succesvol in New York

Wezepse zangeres Lana Wolf succesvol in New York van Lana Wolf

Door: Lana Wolf  09-01-2008
Trefwoorden: Zangeres

Delta Post - dinsdag 8 januari 2008
WEZEP - Zangeres Lana Wolf is een paar weken geleden teruggekeerd uit New York. Daar ging ze, samen met topproducer Camus Celli, een eigen album opnemen. Celli heeft al liedjes geproduceerd en geschreven voor onder meer Tina Turner en Gavin DeGraw. Begin maart gaat Lana terug om haar album af te maken. Lana begon met zingen op haar derde. "Ik zong overal en alles wat als microfoon kon figureren, gebruikte ik om in te zingen." Op haar tiende stond ze voor het eerst op het podium. Ze deed mee aan een talentenjacht en won daarbij de derde prijs. Daardoor mocht ze in het voorprogramma zingen van de toen enorm populaire groep BZN. Ook toen ze wat ouder werd, bleef ze zingen. Gedurende het voortgezet onderwijs volgde Wolf zanglessen en toen ze eenmaal klaar was met school, ging ze bij verschillende bandjes zingen.
Onderhouden
Hoezeer ze ook van het zingen genoot (en nog steeds geniet), was het niet altijd leuk. "Het was soms ook ontzettend zwaar. Ik kon namelijk nog niet leven van het zingen en moest daarnaast ook hard werken om mezelf te onderhouden." Nu gaat het de zangeres eigenlijk voor de wind. Ze woont samen met haar man en twee-jarig zoontje Tom in een droomhuis in Wezep en ze treedt regelmatig op. Regelmatig is ze te zien als backing vocal bij Frans Bauer, Rene Froger of het Metropole Orkest en nu gaat ze eindelijk een eigen album maken dat volkomen bij haar past. Lana is ontzettend trots op het album dat komen gaat. "Werken met een topproducer als Camus Celli is werkelijk te gek. Hij voelt mij precies aan." Haar album wordt een mix van Gavin DeGraw en Amanda Marshall. Het zijn stoere, vrouwelijke songs die helemaal bij de zangeres passen. Acht jaar geleden was Lana al een keer in New York, waar ze Celli ontmoette. Ze liet hem een demo van haar luisteren en al snel volgde een uitnodiging om een album met hem te maken.
Album
Nu is er eindelijk met het album begonnen. "Acht december vloog ik naar New York om het op te gaan nemen. De klik met Camus was er nog steeds en dat was eigenlijk wel verassend, want de laatste keer dat we elkaar zagen was acht jaar geleden." De producer en songwriter van onder andere Tina Turner en Gavin DeGraw was nog steeds superenthousiast over Lana en was blij verrast over haar stem. "Helaas werd ik op de tweede dag ziek en moest ik weer naar Nederland vertrekken." Heel erg vindt Lana het echter niet, want dit betekent dat ze in maart voor de tweede keer naar New York mag. "En daar heb ik natuurlijk geen problemen mee," aldus de zangeres. Begin maart gaat Lana Wolf dus verder met haar album. Tot eind februari is ze op tournee met het theaterstuk 'A Tribute to the Bee Gees'. Dat gaat over de beroemde popgroep de Bee Gees, die in de jaren '70 zo ontzettend populair was. Voor meer informatie over deze zangeres: www.lanawolf.nl

Trefwoorden: Zangeres