Duurzame inzetbaarheid van medewerkers: LUMI loopbaanontwikkeling met CareerStorm Navigator

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers: LUMI loopbaanontwikkeling met CareerStorm Navigator van LUMI communicatie & training

Door: LUMI communicatie & training  02-02-2012
Trefwoorden: Persoonlijke Ontwikkeling, Loopbaancoaching, Duurzame Inzetbaarheid

Het feit dat ruim 4000 organisaties een aanvraag hebben gedaan voor de esf-e subsidie onderschrijft een behoefte aan sociale innovatie en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. LUMI helpt bedrijven bedrijfsprocessen te verbeteren zodat medewerkers zelf kunnen werken aan hun inzetbaarheid.

We maken daarbij onder andere gebruik van een instrument dat de afgelopen 10 jaar zijn waarde heeft bewezen. CareerStorm Navigator is ontwikkeld door een Finse organisatiepsycholoog. Het is een zelfonderzoek dat inzicht geeft in diepere drijfveren. Dit maakt het uitermate geschikt voor de medewerker die is vastgelopen in zijn huidige werk of zich afvraagt wat hij/zij verder wil met zijn/haar carrière. Het is gebaseerd op het basisprincipe dat wie zichzelf kent, sturing weet te geven aan zijn/haar loopbaan en leven.

CareerStorm Navigator onderscheidt zich van andere instrumenten door een integrale benadering. Een zelfonderzoek dat verder kijkt dan competenties en iemands geschiktheid voor een bepaalde functie. Het stimuleert de medewerker zijn/haar huidige positie, wensen en doelen te onderzoeken op acht levensgebieden. Daarnaast maakt de medewerker een innerlijk kompas van eigen waarden, interesses, vaardigheden en persoonlijke stijl en koppelt deze aan potentiële carrièreopties.

Het resultaat: zelfbewuste medewerkers die hun unieke sterke punten en persoonlijkheid (h)erkennen en met succes weten in te zetten. Maar ook zicht hebben op eigen tekortkomingen en weten hoe de verbinding aan te gaan met aanvullende of versterkende talenten van anderen. Voor de organisatie biedt het zelfonderzoek een mogelijkheid om verdiept inzicht te krijgen in kernkwaliteiten en hoe iemands toegevoegde waarde het best benut en duurzaam ingezet kan worden.

Trefwoorden: Duurzame Inzetbaarheid, Loopbaancoaching, Persoonlijke Ontwikkeling

Contact LUMI communicatie & training

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van LUMI communicatie & training

25-01-2013

Sollicitatietraining: gericht solliciteren en goed voorbereid op sollicitatiegesprek

Gericht solliciteren en goed voorbereid op sollicitatiegesprek


Training navigeren in je loopbaan met CareerNavigator van LUMI communicatie & training thumbnail
29-11-2012

Training navigeren in je loopbaan met CareerNavigator

Training navigeren in je loopbaan met CareerNavigator


05-06-2012

Unieke trainings- en vergaderlocatie in Zwolle in de Windesheimer molen

Stijlvol vergaderen in een authentieke molen in Zwolle.


02-09-2010

LUMI energiecoaching

Balans, rust, kracht, zelfvertrouwen, verbinding, focus, bewustwording, groei


Teamontwikkeling: het benutten van kracht van LUMI communicatie & training thumbnail
30-06-2008

Teamontwikkeling: het benutten van kracht

Waarin ligt de toegevoegde waarde van het team? Welke individuele kwaliteiten kun je bij jezelf en anderen herkennen en verbinden? Waar haal je inspiratie uit? Wat motiveert je om de dingen te doen zoals je ze doet?


Communicatietraining: de kracht van luisteren van LUMI communicatie & training thumbnail
30-06-2008

Communicatietraining: de kracht van luisteren

We zenden onbewust allerlei signalen uit naar de wereld om ons heen. Soms neemt iemand die feilloos waar en heb je het gevoel dat je begrepen wordt zonder zelfs een woord gezegd te hebben. In ons jachtige bestaan zijn we soms teveel bezig met de dingen om ons heen en verwachtingen waarvan we denken dat anderen die van ons hebben. We raken daardoor uit onze eigen kracht. Door echt te luisteren naar wat de ander bedoelt, kunnen we in verbinding zijn.


Verbindend communiceren bij veranderingsprocessen van LUMI communicatie & training thumbnail
30-06-2008

Verbindend communiceren bij veranderingsprocessen

Verbindend communiceren, verhelderen van de consequenties, richting geven in processen.


Personal coaching: in verbinding met jezelf van LUMI communicatie & training thumbnail
30-06-2008

Personal coaching: in verbinding met jezelf

De taal van ons lichaam weerspiegelt onze gedachten, gevoelens en intenties. Wanneer we opnieuw leren luisteren naar het lichaam helpt het ons weer in verbinding te komen met onszelf. Het ontdekken hoe je je energie gebruikt, kan je leren om vanuit eigen kracht te leven. Ontdekken waar aangeleerde overtuigingen je weerhouden om vrij te leven. Dit alles vanuit de gedachte dat je de buitenwereld niet kunt veranderen, wel de manier waarop jij die ervaart.