Anoniem solliciteren geen goed idee! Algemeen directeur NCP HRM op Radio1

Anoniem solliciteren geen goed idee! Algemeen directeur NCP HRM op Radio1 van NCP Groep - HR Advies / outplacement

Door: NCP Groep - HR Advies / outplacement  21-11-2007

Allochtonen gediscrimineerd op de arbeidsmarkt?

Worden niet-westerse allochtonen gediscrimineerd op de arbeidsmarkt? Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft vandaag een rapport gepubliceerd waaruit dit zou blijken. De belemmeringen doen zich volgens dit onderzoek vooral voor bij het solliciteren. Minister Ter Horst van Binnenlandse zaken stelde in juni al voor om het anoniem solliciteren bij de rijksoverheid in te voeren, maar een Kamermeerderheid wees dat plan toen af. Volgens de laatste cijfers van het CBS is 22 procent van alle allochtone jongeren werkloos. Wat moet de overheid hieraan gaan doen? Het anoniem solliciteren opnieuw op de agenda zetten of gaat dat veel te ver?

Anoniem solliciteren geen goed idee!
Marcel Tillema, algemeen directeur van NCP HRM, zegt in een interview op radio1 faliekant tegen anoniem solliciteren te zijn. Tillema: "Het verplicht stellen van anoniem solliciteren is betuttelend richting werkgevers." Daarnaast vindt Tillema de discussie achterhaald: "Willen werkgevers gezien de krapte op de arbeidsmarkt hun vacatures invullen, dan kunnen ze niet om allochtonen heen." Tenslotte herkent Tillema het beeld niet dat werkgevers allochtonen zouden discrimineren.

Wilt u de uitzending met het interview met Marcel Tillema op Radio1 beluisteren? Klik dan op: http://anoniem.solliciteren.ncphrm.nl/


Contact NCP Groep - HR Advies / outplacement

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share