Oproep tot aanmelding van handels- en opslagbedrijven bij Skal

Door: Stichting Skal  25-01-2006
Trefwoorden: Landbouw, Biologisch

Met ingang van 1 juli 2005 is het ook voor bedrijven die verpakte biologische producten opslaan of verhandelen verplicht geworden zich hiervoor te laten certificeren. Dit als gevolg van uitbreiding van Europese regelgeving.

Distributiecentra, opslag- en handelsbedrijven die biologische producten opslaan of verhandelen moeten zich daarom aanmelden bij Skal, de organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. Dit geldt ook voor de groothandel, de commissiehandel en in geval men het product niet onder eigen handelsnaam verhandelt.

Uitgezonderd van deze certificatieplicht zijn marktdeelnemers die biologische producten direct aan de eindconsument of eindgebruiker verkopen. Grootwinkelbedrijven en (web)winkels die uitsluitend aan deze groep verkopen hoeven zich dus niet aan te melden.

Biologische boeren, fabrikanten en importeurs van biologische levensmiddelen staan al sinds 1992 onder wettelijk toezicht van Skal. De Europese verordening voor de biologische productiemethode (nr. 2092/91) vormt hiertoe de basis.

Om uw bedrijf aan te melden kunt u telefonisch bij Skal een informatiepakket aanvragen:  038-426 81 00

Trefwoorden: Biologisch, Landbouw

Contact Stichting Skal

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share