X-ICT realiseert groene computerruimte voor Stichting De Jutters

X-ICT realiseert groene computerruimte voor Stichting De Jutters van X-ict B.v. (xict)

Door: X-ict B.v. (xict)  07-05-2009
Trefwoorden: Airconditioning, Infrastructuur, Datacenter

Stichting De Jutters in Den Haag is met ongeveer 700 medewerkers en diverse vestigingen hét centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in de regio Haaglanden. Het doel van De Jutters is om kinderen met psychische problemen op zo’n manier te helpen dat zij zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen.

Om de kwaliteit en flexibiliteit van de dienstverlening te verhogen heeft De Jutters besloten het werken met elektronische patiënten dossiers te professionaliseren. Om dit te kunnen bewerkstelligen was het noodzakelijk om te investeren in nieuwe ICT-hardware. De bestaande noodstroomvoorziening en airconditioning bleken niet toereikend om de continuïteit en beschikbaarheid van deze nieuwe gecentraliseerde omgeving te kunnen borgen.

Een belangrijke motivatie om te kiezen voor X-ICT als partner was de ‘groene’ ICT-oplossing die X-ICT aanbood. De oplossing bestaat uit een noodstroomvoorziening van APC en koeling van APC en APAC. Door gebruik te maken van vrije koeling kan De Jutters op jaar basis tussen de 25-40 procent aan energiekosten besparen afhankelijk van de buitenluchttemperaturen.

In nauwe samenwerking met bestaande partners van De Jutters (Xtilton en NET Services) heeft X-ICT er zorg voor gedragen dat De Jutters nu beschikt over een milieubewuste serverruimte waarmee de gewenste continuïteit en beschikbaarheid is gewaarborgd.

Herkent u dit vraagstuk? Bent u benieuwd naar de details van de oplossing? Neem Contact op met ons!

Trefwoorden: Airconditioning, Computerruimte, Datacenter, Groene Computerruimte, Infrastructuur, Netwerkbekabeling, Noodstroomvoorziening, Serverruimte, Xict, X-ict,