Zoranet en Varel samen in alarmtransmissie over IP

Door: Zoranet Connectivity Services  29-04-2008

Zoranet, breedbandprovider en WAN specialist voor de zakelijke gebruiker, en Varel hebben de handen ineengeslagen om via het Zoranet netwerk alarmtransmissie af te leveren bij Varel.

Door een speciale koppeling tussen het netwerk van Zoranet en Varel is het nu heel eenvoudig over te stappen van analoge of ISDN-lijnen naar IP voor de communicatie met de Varel alarmcentrale. Hiermee is een zeer efficiënte en kostenbesparende alarmtransmissie mogelijk gemaakt!

Deze vorm van alarmtransmissie is speciaal geschikt voor bedrijven met een hoog risico (klasse 3 en 4) waar veelal door de verzekeraar een AL2 verbinding wordt geëist. De alarmgateway is zo ingericht dat wanneer de lijn uitvalt de GPRS back-up alle communicatie overneemt zodat het alarmsignaal toch binnenkomt bij de Varel alarmcentrale.

Volgens diensten manager Jeroen Alberts van Varel kunnen klanten hierdoor optimaal gebruik maken van het netwerk van Zoranet en afscheid nemen van dure verouderde transmissietechnieken. Met deze samenwerking zorgen wij dat onze klanten nu volledig op een IP-platform kunnen overstappen. Varel (voorheen Inital Varel Security) bedient in totaal ongeveer 80.000 klanten en is daarmee marktleider op het gebied van elektronische beveiliging. 

Zoranet biedt alarm over IP diensten aan als uitbreiding op haar pakket diensten voor de zakelijke markt, met name gericht op Overheid, Zorg, Retail en Financiële Dienstverleners. Volgens Zoranet directeur Roy van Veen kunnen afnemers hiermee aanzienlijke besparingen realiseren. Als voorbeeld noemt hij de retail, waar winkeliers met het breedbandproduct InstoreConnect nu al enkele tientallen euro's per maand kunnen besparen op hun verbindings- en telefoniekosten. Die besparing neemt toe, aangezien een telefoonabonnement voor de alarminstallatie tot het verleden behoort en alle communicatie plaatsvindt via één ADSL verbinding.


Contact Zoranet Connectivity Services

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share