Praktijktrainingscentrum PTC+ vaccineert pluimvee

Door: Ptc  27-03-2006
Trefwoorden: Landbouw, Vaccinatie, Pluimveehouderij

Het praktijktrainingscentrum PTC+ gaat haar pluimvee hobbydieren vaccineren tegen de vogelgriep. Het gaat in totaal om 300 dieren op de vestigingen Barneveld en Horst. De vaccinatie vindt plaats in week 13. Productmanager en dierenarts Eltjo Bethlehem: “Naast ons protocol dat sinds de dreiging van toepassing is, vinden wij het vaccineren een passende maatregel om onze dieren te beschermen. Bovendien is het met name voor de watervogels goed voor hun welzijn, omdat ze niet langer opgehokt hoeven te zijn.”

Voor de opleidingen dierverzorging heeft PTC+ de beschikking over talrijke soorten kippen, kalkoenen, eenden en ganzen. Deze lopen uiteen van de veelvoorkomende rassen tot zeer zeldzame variëteiten. Bethlehem: “Natuurlijk zijn wij trots en zuinig op ons dierenbestand. Wij willen er alles aan doen om deze dieren te behouden.” Gevaccineerde dieren mogen één week na de 2e enting weer naar buiten. “Dat is met name voor onze watervogels als ganzen en eenden belangrijk”, aldus de dierenarts.

PTC+ wil daar waar mogelijk voorkomen dat er een besmetting wordt overgedragen. Gevaccineerde dieren zullen bij een eventuele infectie het virus in veel mindere mate verspreiden.

PTC+
Bedreven raken in de wereld van plant, dier en techniek. De praktijk ervaren, zoals het echt is. Dat is PTC+. Ruim tweehonderd enthousiaste trainers spelen in op ieders persoonlijke ontwikkelplan. Respectvol, professioneel en resultaatgericht. Ondersteund door uitzonderlijke faciliteiten en leermiddelen. Jaarlijks verwelkomen wij ruim dertigduizend cursisten en studenten uit verschillende landen. En delen wij onze expertise met talrijke partnerorganisaties.

Trefwoorden: H5n1, Landbouw, Pluimveehouderij, Vaccinatie, Vogelgriep

Contact Ptc

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share