Rabobank wil rente verlagen!

Rabobank wil rente verlagen! van Rainer Elsmann Immobilien

Door: Rainer Elsmann Immobilien  09-12-2008
Trefwoorden: Hypotheek, Kopen, Huizen

AMSTERDAM - Rabobank staat op het punt zijn hypotheekrentetarieven te verlagen. Dat zei bestuursvoorzitter Bert Heemskerk van de coöperatieve bank maandag in het tv-programma Pauw & Witteman.

"Er ligt bij ons een voorstel klaar om de rente met 0,25 tot eenderde procentpunt te verlagen. Ik denk dat ook andere banken zullen meegaan", zei Heemskerk.
Door de bijstelling van de tarieven zal een hypotheek met een looptijd van tien jaar bij Rabo ongeveer 5,25 procent bedragen en een variabale hypotheek rond de 5 procent, aldus Heemskerk.

Bos
Afgelopen vrijdag zei minister Wouter Bos (Financiën) erop te vertrouwen dat banken hun rente naar beneden zullen brengen in reactie op een forse renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB).
De ECB schroefde de rente afgelopen donderdag met 0,75 procentpunt omlaag tot 2,5 procent.

ECB
Heemkerk zei niet te verwachten dat banken de rente in dezelfde mate kunnen verlagen als de ECB. Hij wees erop dat Rabobank vooral geld uitleent dat is aangetrokken van spaarders en in mindere mate van de ECB.
Op spaargeld worden momenteel hoge rentes betaald van 4 tot 5 procent, aldus Heemskerk. Dat komt volgens hem onder meer omdat prijsvechters actief zijn die gebruik kunnen maken van het garantiestelsel van De Nederlandsche Bank.

Bron: www.nu.nl 09.12.2008

Trefwoorden: Duitsland, Emigreren, Huizen, Hypotheek, Hypotheekrente, Kopen