Schlecker sluit jaar af met dikke plus

Door: Rainer Elsmann Immobilien  13-01-2009
Trefwoorden: Makelaar, Huis, Huizen

FRANKFURT – De Duitse drogisterijgigant Schlecker heeft 2008 afgesloten met een omzetstijging van 6,6 procent. De totale omzet van de ook in Nederland aanwezige keten komt uit op 7,42 miljard.

De cijfers zijn echter niet alleen maar positief. De groei wordt vooral veroorzaakt door de overname van concurrent Ihr Platz en internationale expansie. In Duitsland zelf is autonoom sprake van een lichte omzetdaling. Dit is echter voor eigenaar Anton Schlecker geen reden voor zorg. Hij wijst onder meer op een proef met grotere winkels die in september is begonnen als manier om in de toekomst door te groeien.

Schlecker is van plan het XL-concept dit jaar uit te rollen over tien marktgebieden. Een grote vestiging van zeshonderd vierkante meter kan daar twee tot drie bestaande Schleckers vervangen. Daardoor zal het aantal vestigingen misschien dalen, maar winst en omzet stijgen. De drogisterijketen mikt vooral op panden in stadscentra waar nu nog supermarkten zitten, die echter vanwege gebrek aan parkeergelegenheid willen verhuizen.

Marktleider
Het bedrijf is in Duitsland marktleider onder de drogisterijen, maar heeft daar te maken met ambitieuze concurrenten als Kruidvat-zusje Rossman, dat ook snel groeit. Duitsland is bij Schlecker goed voor 5,3 miljard euro omzet, de internationale tak heeft intussen de grens van 1 miljard euro doorbroken. Uitbreiding in Tsjechië en Hongarije krijgt dit jaar de nadruk.
Retailprofiel op elsevierretail.nl:
• Van slagersjongen tot drogmeticagigant
vrijdag 09 januari 2009, Joep Meijsen

 

www.elsmannimmobilien.de

Trefwoorden: Duitsland, Emigreren, Huis, Huis In Duitsland, Huizen, Huizen In Duitsland, Makelaar, Makelaar Duitsland, Wonen In Duitsland