Min. Veerman gaat naar Kroatië en Servië Montenegro

Door: Rijksoverheid  04-05-2006
Trefwoorden: Landbouw, Overheid, Ministerie

Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) brengt van maandag 8 tot en met vrijdag 12 mei een bezoek aan Kroatië en Servië-Montenegro.

Hij zal daar ontmoetingen hebben met onder andere de Kroatische minister Cobankovic van Landbouw, Bossen en Watermanagement en de Servische minister Dulic-Markovic van Landbouw, Bossen en Watermanagement.

Op maandag spreekt Veerman ter gelegenheid van de overdracht van fondsen van de Wereldbank aan het Agricultural Acquis Cohesion Project in Zagreb. Dinsdag is hij aanwezig bij de opening van de internationale wijnbeurs Vinovita Fair, ook in Zagreb. Op woensdag houdt Veerman een lezing met als onderwerp 'Visie op de Europese politiek ten aanzien van globalisatie' op de Landbouwfaculteit van de Universiteit in Osijek met aansluitend gesprekken en discussie met zowel Kroatische als Servische studenten.

Veerman legt ook bedrijfsbezoeken af, onder meer aan een groenten- en fruitteeltbedrijf, een palingkwekerij, een kasbedrijf, en wijngaarden. Verder staan op het programma een excursie naar vier landbouwcoöperaties van de Vojvodina en een bezoek aan de Landbouwhogeschool en een demonstratieboerderij (zuivel) in Sabac.

Trefwoorden: Landbouw, Ministerie, Overheid