Ministerie van LNV wint internationale prijs voor toepassing Geografisch Informatie Systeem (GIS)

Door: Rijksoverheid  15-08-2006
Trefwoorden: Gis

14-08-2006 - Dienst Regelingen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft de 'special achievement GIS Award' van het bedrijf ESRI Inc. America ontvangen. Deze prijs wordt uitgereikt aan organisaties en overheden die voorop lopen in de implementatie van toepassingen van Geografische Informatie Systemen (GIS). Het ministerie heeft de prijs gekregen voor de Online Gecombineerde Opgave. Die is samen met ongeveer 150 andere toepassingen geselecteerd uit meer dan 100.000 internationale inzendingen.

Met de Online Gecombineerde Opgave geven agrarische ondernemers een scala aan gegevens over hun bedrijf door aan het ministerie van LNV. Daarnaast moeten ondernemers ook geografische informatie doorgeven. Voor het geografische onderdeel van de elektronische opgave heeft Dienst Regelingen de ArcGIS Server van ESRI gebruikt.

Dienst Regelingen is een Europees betaalorgaan van het ministerie van LNV. Zij voert onder andere regelingen uit die van toepassing zijn op agrarische ondernemers zoals Europese landbouwsubsidies. De dienst wint voor diverse regelingen veel geografische informatie in.

Dienst Regelingen heeft samen met Dienst Landelijk Gebied van LNV een gespecialiseerd organisatie-onderdeel opgericht, het GIS Competence Center, waarin de noodzakelijke kennis van Geografische Informatie Systemen is ondergebracht. De applicatie die in de prijzen is gevallen is in nauwe samenwerking met het GIS Competence Center ontwikkeld in het kader van de optimalisering van de dienstverlening door Dienst Regelingen op het gebied van elektronische dienstverlening, waaronder dus het inwinnen van geodata.

Trefwoorden: Gis