Rijk en provincie - Samen het juiste recept opstellen voor vitaal platteland

Door: Rijksoverheid  28-03-2006
Trefwoorden: Landbouw, Provincie

28-03-2006 - Samen werken aan het landelijk gebied. Met dat motto start op donderdag 30 maart de 'Tour de la campagne'. Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen bundelen hun krachten om de vernieuwing van het platteland beter te kunnen stimuleren. Minister Veerman gaat de komende tijd het land in om met de verantwoordelijke bestuurders de projecten voor een Vitaal Platteland te bekijken: 'Tour de la campagne'. Deze bezoeken worden begeleid met een publiekstentoonstelling 'Vitaal Platteland'. Deze publiekstentoonstelling is voor het eerst te zien van juni tot september in museum Naturalis in Leiden. Het eerste paneel van deze tentoonstelling is een 'kookboek' met recepten voor een vitaal platteland. Topkok Pierre Wind laat zien hoe je recepten opstelt en uitvoert.

Op donderdag 30 maart starten het Rijk en de provincies formeel de besprekingen om voor elke provincie een bestuursovereenkomst te sluiten. In deze 7-jarige overeenkomsten staan de doelen en het bijbehorende budget voor aankoop, beheer en ontwikkeling in het landelijk gebied. Het Rijk heeft verschillende subsidieregelingen bijeengebracht in het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ruim 3 miljard euro) en er ligt een Meerjarenprogramma Vitaal Platteland met de Rijksdoelen. De provincies krijgen vanaf 2007 de verantwoordelijkheid voor de uitvoering en het geld voor de ontwikkeling van het platteland.

Het evenement is live te volgen op www.gebiedsgerichtbeleid.nl. Zo snel mogelijk na afloop van het evenement zijn daar ook foto's te vinden.

Trefwoorden: Landbouw, Provincie