Investeren in eigen technische medewerkers is oplossing voor nijpend tekort!

Door: Rovc Technische Opleidingen  15-08-2006
Trefwoorden: Vacatures, Opleidingen, Vakmensen

Overal in Nederland zijn bedrijven op zoek naar technische vakmensen. De vacatures zijn echter steeds lastiger in te vullen zo blijkt uit gegevens van onder andere het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en ook VNO-NCW onderschrijft dat het tekort nu speelt. 'Voor veel bedrijven een reden om extra te investeren in eigen medewerkers', aldus Ludo Hoytema van Konijnenbrug, directeur van ROVC Technische Opleidingen.
ROVC, praktijkopleider en adviseur in de industrie merkt zichtbaar dat steeds meer bedrijven weer gaan investeren in opleidingen. 'Met het oog op de toenemende vergrijzing en de geringe instroom vanuit het reguliere onderwijs moeten de bedrijven ook wel', aldus Hoytema, 'het is een manier om het grote tekort de baas te blijven'.

ROVC Technische Opleidingen met het hoofdkantoor in Ede, biedt door heel Nederland in verschillende vakgebieden uiteenlopende (technische) cursussen aan op LBO- en MBO niveau.
Om bedrijven te helpen bij het efficiënt en praktijkgericht opleiden van de technische medewerkers biedt ROVC de mogelijkheid om de medewerkers te testen op hun technische kennis en vaardigheden. Daarvoor heeft ROVC een competentiemanagement methode, specifiek voor technische medewerkers, waarmee de huidige situatie wordt vergeleken met de gewenste situatie van het bedrijf. Per medewerker wordt in een rapport uiteengezet waar de hiaten zitten en wordt er advies uitgebracht over een mogelijk opleidingstraject om de leemtes te vullen.

Het opleidingstraject kan bestaan uit dag- of avondcursussen die door heel Nederland worden gegeven. Ook worden er specifieke maatwerktrajecten ontwikkeld. Alle cursussen zijn uitermate praktijkgericht van opzet, zodat nieuwe kennis direct in de praktijk toe te passen is. In het ruime aanbod van totaal meer dan 100 cursussen kan gezocht worden naar een cursus die de kennis en vaardigheden naar een nóg hoger niveau brengen.
Vanaf half oktober starten de avondcursussen en worden in april afgesloten. Er zijn 300 docenten uit de praktijk die per jaar 12.000 technici opleiden door heel Nederland.

Trefwoorden: Opleidingen, Vacatures, Vakmensen

Contact Rovc Technische Opleidingen

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share