Rookvrij Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Door: Ruwaard Van Putten Ziekenhuis  11-06-2008
Trefwoorden: Ziekenhuis, Rookvrij, Gezondewerkomgeving

De aanleiding van dit besluit is een aantal klachten van patiënten en van medewerkers. Zij hebben last van de rook. Een bestuurder en werkgever is volgens de wet verplicht om zorg te dragen voor een gezonde (rookvrije) omgeving voor medewerkers en patiënten. Vandaar dat de Raad van Bestuur hiertoe heeft besloten.

Dit totale rookverbod heeft ingrijpende consequenties. Het rookverbod beperkt zich niet tot in het ziekenhuis, maar ook op het ziekenhuisterrein is het verboden te roken. Het verbod geldt niet alleen voor de werkkamers in het ziekenhuis, maar zelfs ook voor de eigen auto op het ziekenhuisparkeerterrein. Het verbod geldt voor iedereen die zich in het gebouw of op het terrein bevindt: medewerkers, patiënten, bezoekers en personeel dat er tijdelijk werkzaam is.

Het ziekenhuisterrein wordt aan de voorzijde en aan de kant van de Groenewoudlaan begrensd door fietspaden. Aan de andere zijde en aan de achterkant bevinden zich de parkeerterreinen. De asbakken die nu nog voor de ingang van het ziekenhuis staan, worden vóór 1 juli verplaatst naar de randen van het ziekenhuisterrein. De huidige buitenrookplek voor medewerkers wordt gesloten. Volgens de wet is het ziekenhuis niet verplicht een aparte rookruimte in te richten. Daarom is er gekozen voor deze radicale maatregel: het Ruwaard van Putten Ziekenhuis biedt daarmee zijn patiënten en medewerkers een zo gezond mogelijke omgeving.


Trefwoorden: Gezondewerkomgeving, Rookvrij, Ziekenhuis,

Contact Ruwaard Van Putten Ziekenhuis

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share