’Ik wil Für Elise van Beethoven spelen’

Door: Siebren Van Hoog Pianoservice  24-08-2007

ALMERE/ANOUK KEMPER -
Wie een beetje leuk kan pianospelen, komt vaak niet verder dan optredens in de huiskamer. Daar wilde pianostemmer Siebren van Hoog wel eens verandering in brengen. Daarom organiseerde hij gisteren in muziekwinkel Van Luttervelt Muziek 'I Love My Piano', een voorspeelmiddag voor jong en oud.

De wind voert de pianoklanken mee door Markerkant, langs de autogarages en doe-het-zelf-zaken. De geïmproviseerde zaal van de muziekwinkel zit vol. Ruim vijftig mensen luisteren aandachtig naar hun kinderen, echtgenotes of vrienden. Uit elke leeftijdscategorie neemt wel iemand plaats achter de zwarte vleugel. ,,Maar toch hebben iets meer kinderen zich opgegeven, die hebben meer lef", lacht Van Hoog. Het is de eerste keer dat hij deze middag organiseert. ,,Het is leuk om te doen en hopelijk bevordert het het pianospelen." Volgens de Lelystedeling wordt daar namelijk weinig mee gedaan in Flevoland. ,,En kijk, het zit vandaag helemaal vol."

De dertienjarige Eline Bakker brengt een nummer van de Amelie-soundtrack ten gehore. Sinds drie jaar zit zij op pianoles. ,,Ik vind het gewoon leuk. Of ik er later ook echt verder mee wil, zie ik dan wel weer." Juami (elf jaar) is bijna aan de beurt met haar optreden. Daarvoor is ze 'best zenuwachtig'. ,,Maar ik oefen een paar keer per week. Hopelijk kan ik ooit Für Elise' van Beethoven spelen."

Een hoop verschillende nummers passeren de revue, van Pocahontas' 'Colors of the Wind' tot de negentiende eeuwse componist Brahms. Ook de initiatiefnemer zelf laat zich zien als een begaafd pianist. Met gemak speelt hij de ingewikkelde noten van Rachmaninov.

Gedurende de hele middag blijven er nog mensen binnen druppelen. ,,Het zijn allemaal klanten van wie ik de piano stem, erg leuk om hen eens te horen spelen", vindt Van Hoog. ,,Wellicht dat deze middag een vervolg krijgt." Er wordt in elk geval genoeg gespeeld in de Almeerse huiskamers.


Contact Siebren Van Hoog Pianoservice

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share