Slieker Film

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Wilhelminaplein 92 , 8911 BS Leeuwarden, Fryslân

E-mail - Geen ingevoerd

Over Slieker Film

Slieker Film (voorheen Filmhuis Leeuwarden) is het nieuwe filmtheater aan het Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden, gevestigd in het nieuwe Fries Museum.

De organisatie heeft er voor gekozen om met de verhuizing naar de nieuwe locatie de naam Filmhuis Leeuwarden te veranderen naar Slieker Film, een naam met bijzondere historische waarde! De film is teruggekeerd op het Wilhelminaplein. George Christiaan Slieker vertoonde namelijk als eerste Nederlander in1896 op ditzelfde plein voor ‘t eerst film in zijn bioscooptent “Grand Théatre Edison” op de kermis en trok daarna met zijn reizende bioscoop door de provincie en door het land. Hij is dan ook de boeken ingegaan als de eerste Nederlandse bioscoopondernemer. Meer informatie over George Christiaan Slieker is onder meer te vinden op de website van het Fries Film Archief en op de blog van journalist Asing Walthaus.

Slieker Film is onderdeel van Film in Friesland,de overkoepelende organisatie van Slieker Film, filmhuisvertoningen in Sneek, Heerenveen en Drachten, het Noordelijk Film Festival en het Fries Film Archief. De doelstelling van Film in Friesland is het bevorderen en in stand houden van de filmcultuur in Friesland, met name kunstzinnige en cultureel-maatschappelijk belangrijke films.

Naast Slieker Film zijn er wekelijkse vertoningen in de Filmhuizen Drachten, Heerenveen en Sneek

Openingstijden

Ma
-
Di, Zo
-
Wo
-
Do
-
Vr
-
Za
-

Betalingsmogelijkheden

Cash, Maestro

Featured Message

Neem vandaag contact op

16-11-2016

Extra Bedrijfsgegevens

Categorieën: Cinema

Deze lijst wordt verzorgd door:

Andere diensten in de buurt van Leeuwarden Fryslân

Is Slieker Film in Wilhelminaplein 92, Leeuwarden Fryslân 8911 BS uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

We hebben meer Educatie diensten in Leeuwarden Fryslân beschikbaar op Hotfrog Nederland. U kunt uw zoektocht naar updaten Leeuwarden Educatie per locatie, trefwoord of service-opties.

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3817278]