Bank of Scotland wint Gouden Spaarvarken 2011

Bank of Scotland wint Gouden Spaarvarken 2011 van Spaarinformatie.nl

Door: Spaarinformatie.nl  02-01-2012
Trefwoorden: Finance, Sparen, Spaarrente

EINDHOVEN 2 januari 2012 - Het Gouden Spaarvarken, de prijs voor de best renderende spaarrekening zonder beperkende voorwaarden, is dit jaar gewonnen door Bank of Scotland met de ‘Internet Spaarrekening’. Vergelijkingssite http://www.SpaarInformatie.nl die deze prijs ieder jaar uitreikt, houdt gedurende het hele jaar dagelijks alle spaarrentes bij van de spaarrekeningen op de Nederlandse spaarmarkt. Over heel 2011 heeft de ‘Internet Spaarrekening’ van Bank of Scotland een effectieve rente opgeleverd van 2,69% waarmee deze rekening over 2011 het hoogste gemiddelde rendement heeft gegeven.

De tweede plaats wordt ingenomen door de ‘SpaarOnline Rekening’ van WestlandUtrecht Bank met een rente van 2,66% en derde plaats door de ‘RentePlus Rekening’ van Centraal Beheer met 2,65%. Ook dit jaar bleven de grootbanken zoals Rabobank, ABN AMRO en ING achter. De rente van een spaarrekening zonder voorwaarden lag bij hen in 2011 rond de 1,8%.

MoneYou, winnaar van het Gouden Spaarvarken 2009 & 2010, is dit jaar op een vierde plek terecht gekomen met 2,61%. Wanneer er echter gekeken wordt over de afgelopen drie jaar, dan staat MoneYou met een gemiddelde rente van 2,92% bovenaan. Spaarrekeningen bij andere banken gaven gedurende deze drie jaar een lagere rente of bestonden toen nog niet.

Dringen aan de top

Vanaf het begin van 2011 is de gemiddelde spaarrente van de top-10 omhoog gekropen van 2,4% naar 3,0% aan het einde van het jaar. Opvallend was vooral de tweede helft van het jaar, waarbij de renteverschillen in de top-10 zeer klein waren. Als een bank een renteverhoging door voerde volgden anderen snel. Kennelijk is een plek in de top-10 voor banken dit jaar belangrijker dan ooit. Of deze trend zich voort zal zetten in 2012 is nog niet te zeggen, dit zal onder meer afhangen van de ontwikkelingen van de economie.

LeasePlan Bank was ook in 2011 weer een uitzondering. Doordat de in 2010 ingestelde klantenstop pas in juli 2011 werd opgeheven, liep deze voor het tweede jaar op rij het Gouden Spaarvarken mis. Om mee te dingen naar de prijs moet de rekening het gehele jaar te openen zijn. Spaarders die voor de klantenstop in 2010 een rekening hebben geopend konden zich gelukkig prijzen. Zij ontvingen over 2011 een gemiddelde rente van 2,86%.

Regelmatig vergelijken loont


Na de historisch lage spaarrentes in 2010, is in 2011 de weg omhoog weer terug gevonden. Hierdoor oriënteren meer mensen zich op spaarrentes dan vorig jaar. Goed vergelijken voordat een spaarrekening wordt geopend kan in sommige gevallen honderden euro's per jaar opleveren. Dit geldt zeker voor de spaarders die een nieuwe bestemming voor hun spaarloon zoeken nu de spaarloonregeling per 1 januari is beëindigd.

De spaarmarkt is nog volop in beweging waardoor het in 2012 belangrijk blijft om regelmatig de spaarrentes te vergelijken en bij grote verschillen een overstap te overwegen.

(Bron: http://www.SpaarInformatie.nl, http://www.GoudenSpaarvarken.nl)

Trefwoorden: Finance, Hoogste Rente, Hoogste Spaarrente, Internetsparen, Spaarrente, Sparen

Andere producten en diensten van Spaarinformatie.nl

03-01-2011

MoneYou wint voor het tweede jaar op rij het Gouden Spaarvarken

Sparen tegen de hoogste spaarrente via een overzicht van actuele spaarrente op de verschillende spaarrekeningen en deposito's, een onmisbare spaarhulp.


03-01-2010

MoneYou wint het Gouden Spaarvarken 2009

Het Gouden Spaarvarken, de prijs voor de best renderende spaarrekening zonder beperkende voorwaarden die wordt uitgereikt door vergelijkingssite www.SpaarInformatie.nl, is dit jaar gewonnen door de spaarrekening van MoneYou. Over heel 2009 heeft deze spaarrekening een effectieve rente opgeleverd van 3,83%. De tweede en derde plaats worden ingenomen door de NIBC Direct Internetspaarrekening en AEGON Bank Eigen Stijl Sparen


Banken houden elkaar nauwlettend in de gaten van Spaarinformatie.nl thumbnail
03-12-2009

Banken houden elkaar nauwlettend in de gaten

Het afgelopen jaar zijn de spaarrentes bij de Nederlandse banken bijna gehalveerd. Zo lag begin 2009 de gemiddelde spaarrente van de top-10 spaarrekeningen zonder voorwaarden op 5,1%; nu ligt dat gemiddelde op 2,7%. Daarnaast is het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 10 uit dezelfde top-10 kleiner geworden. Uit onderzoek van www.SpaarInformatie.nl blijkt dat banken bij het verlagen van de rentes elkaar nauwlettend in de gaten houden.


Het Gouden Spaarvarken 2009 van Spaarinformatie.nl thumbnail
22-10-2009

Het Gouden Spaarvarken 2009

Het zijn turbulente maanden in de financiele wereld: krediet-crisis, bank run, schade-claims en faillissementen. Hoewel de aandacht voor banken op dit moment onverminderd groot is, zijn het roerige periodes voor hen. Banken worden door de ogen van allerlei organisaties en consumenten met een continue kritische blik bekeken. De vergelijkingssite www.SpaarInformatie.nl vindt dat in deze tijden er ook eens een positief licht mag schijnen.


Spaarmarkt volop in beweging van Spaarinformatie.nl thumbnail
06-04-2009

Spaarmarkt volop in beweging

In de eerste 3 maanden van 2009 is de gemiddelde spaarrente in de TOP-10 van spaarrekeningen zonder voorwaarden gedaald tot het nivo van begin 2008 (Bron: www.SpaarInformatie.nl ). Volgens diverse bronnen kunnen we de komende maanden nog meer forse rentedalingen tegemoet zien. Maar zelfs in deze tijd van dalende spaarrentes, zijn er nog kansen voor sparend Nederland.


Nieuw: De spaarwinstcalculator van SpaarInformatie.nl van Spaarinformatie.nl thumbnail
21-11-2008

Nieuw: De spaarwinstcalculator van SpaarInformatie.nl

Voor mensen die willen sparen tegen de hoogste rente middels een overzicht van actuele spaarrente op de verschillende spaarrekeningen en deposito's was SpaarInformatie.nlreeds een onmisbare spaarhulp. Vanaf vandaag is er een nieuwe rekenmodule op SpaarInformatie.nl te vinden. Met deze module is gemakkelijk de spaarwinst te bepalen door overstap naar een ander spaarproduct bij dezelfde of een andere bank.