Spaarmarkt volop in beweging

Spaarmarkt volop in beweging van Spaarinformatie.nl

Door: Spaarinformatie.nl  06-04-2009
Trefwoorden: Informatie, Geld, Sparen

In de eerste 3 maanden van 2009 is de gemiddelde spaarrente in de TOP-10 van spaarrekeningen zonder voorwaarden gedaald tot het nivo van begin 2008 (Bron: www.SpaarInformatie.nl ). Volgens diverse bronnen kunnen we de komende maanden nog meer forse rentedalingen tegemoet zien. Maar zelfs in deze tijd van dalende spaarrentes, zijn er nog kansen voor sparend Nederland.

De meest populaire manier van sparen is de spaarrekening zonder voorwaarden. In deze categorie wordt door verschillende banken gestreden om de nummer 1 positie. De Credit Europe Bank, NIBC Direct en MoneYou wisselen elkaar vaak af op deze fel begeerde plek. Op www.SpaarInformatie.nl is te zien dat deze banken met 4.5% rente niet meer op de nummer 1 positie staan. Sinds 1 april komt deze positie namelijk toe aan de “Alfa Spaarrekening” van de Anadolubank met 4,95%. Deze rekening kende voor deze datum beperkende voorwaarden (een minimum inleg van 100 Euro en maximaal twee opnamens per maand) en kwam daardoor nooit in de TOP-10 lijsten zonder voorwaarden terecht.

Nu deze beperkende voorwaarden zijn opgeheven voert de Anadolubank de lijst aan. Zelfs met de aangekondigde renteverlaging op 6 april naar 4,55% blijft deze rekening op nummer 1 staan. Hoelang de Anadolubank deze koppositie weet te behouden is niet bekend. Voor de actieve spaarder des te belangrijker om de spaarrentes in de gaten te blijven houden.

Trefwoorden: Actueel, Geld, Hoogste, Informatie, Internetsparen, Onafhankelijk, Overzicht, Rekening, Rente, Rentes, Spaar, Spaarbank, Spaargeld, Spaarhulp, Spaarinformatie, Spaarpagina, Spaarrekening, Spaarrente, Spaarsite, Spaarwijzer, Sparen,