TNT neemt Speedage over voor versnelde groei in Indiase binnenlandse expressmarkt

Door: Tnt  01-09-2006
Trefwoorden: Logistiek, Post, Expressdistributie

Amsterdam/Mumbai, 1 september 2006 - TNT N.V. heeft vandaag bekendgemaakt ARC India Limited, dat opereert onder de merknaam "Speedage Express Cargo Services" en dat een van de toonaangevende Indiase ondernemingen op het gebied van express wegvervoer is, te hebben overgenomen van de huidige aandeelhouders.

Deze acquisitie is een belangrijk onderdeel in TNT's strategie "Focus op Netwerken" zoals in december 2005 aangekondigd. De acquisitie van Speedage is in lijn met de strategische doelstelling van TNT om een leidende positie in te nemen in de expressdistributie in opkomende markten in Azie en specifiek in India. De combinatie van het sterke binnenlandse netwerk voor wegvervoer van Speedage met de internationale- en binnenlandse netwerken van TNT vormt een krachtig platform voor verdere expansie op de sterk groeiende Indiase expressmarkt.

Peter Bakker, bestuursvoorzitter van TNT N.V. zegt: "Wij zijn verheugd vandaag een volgende prima stap in de implementatie van onze strategie van "Focus op Netwerken" aan te kunnen kondigen. Met de acquisitie van Speedage zal TNT een plaats verwerven in de top-3 van de snel groeiende binnenlandse markt voor express wegvervoer in India. De gecombineerde omzet van TNT in India na deze acquisitie zal de € 100 miljoen benaderen in 2007. Wij geloven dat de combinatie van de mogelijkheden op het gebied van wegvervoer van Speedage, samen met de internationale express activiteiten van TNT, zal leiden tot het eerste geintegreerde en sterkste netwerk van India. Verder versterkt het duidelijk onze netwerkstrategie in Azië".

Mevrouw Marie-Christine Lombard, Group Managing Director van de Expressdivisie van TNT zegt: "Het is de verwachting dat het segment van express wegvervoer in de komende tien jaar meer dan viervoudig zal groeien. De duurzame groei van de economie in India, samen met de aanzienlijke investeringen van de overheid in de infrastructuur en het feit dat Europa de grootste handelspartner van India is, zal ons helpen om in 2010 onze doelstelling te bereiken marktleider in India te worden."
Speedage is in 1995 opgericht en realiseerde in het boekjaar 2005-2006 een winstgevende omzet van € 17 miljoen. Speedage heeft een solide en indrukwekkend klantenbestand bestaande uit zowel wereldwijde spelers als grote en middelgrote bedrijven. De acquisitie betekent een uitbreiding van de bestaande TNT activiteiten met 514 depots, 26 hubs, 730 voertuigen en 1.195 medewerkers (en ongeveer 1.300 personeelsleden in dienst van sub-contractors). Hiermee beschikt TNT over een volledig netwerk met dekking in alle regio's van India.

"Speedage is een resultaatgericht bedrijf dat in India een aanzienlijk netwerk heeft opgebouwd", aldus Abhik Mitra, Managing Director, TNT India. "Met een omzetgroei van 60% vorig jaar behoort Speedage tot een van de snelst groeiende bedrijven in het express wegvervoer. TNT zal met deze acquisitie in staat zijn haar geïntegreerd productenpalet van lucht- en wegvervoer, van "time critical" en "day definite" tot special services, ook aan te bieden aan een breed scala aan klanten".

Trefwoorden: Expressdistributie, Logistiek, Post,

Contact Tnt

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share