Toneelgroep Oostpool

Afdrukken

Is Toneelgroep Oostpool incorrect or missing key business information? Update your Hotfrog listing today.

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Nieuwstraat 58 , 6811 HX Arnhem,

E-mail

Over Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool is een groot, nationaal theatergezelschap dat al meer dan zestig jaar Arnhem als thuisbasis heeft. Sinds 1 augustus 2012 staat het onder artistieke leiding van regisseur Marcus Azzini. Kenmerkend aan Toneelgroep Oostpool is de diversiteit van haar aanbod. Vier artistieke pijlers maken deze verscheidenheid uit. Klassiek en nieuw repertoire in eigenzinnige ensceneringen (Marcus Azzini); beeldend theater dat de grenzen van de discipline op zoekt (Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot); brutaal en verleidelijk theater voor een jong publiek (Timothy de Gilde); en talentontwikkeling gekenmerkt door eigengereid stijlonderzoek (Joeri Vos). Samen met een variërende samenstelling acteurs en ontwerpers biedt het artistiek team een rijk palet aan persoonlijk geëngageerd en nietsontziend theater dat de kracht én kwetsbaarheid van de mens met de toeschouwer deelt. Zij brengen hun persoonlijke thema’s in verbinding met de complexe wereld waarin we leven en proberen dit zo open mogelijk te doen, elk in een eigen theatertaal. In het huidige digitale tijdperk gelooft Toneelgroep Oostpool in de kracht van de rechtstreekse ontmoeting tussen makers en toeschouwers die theater biedt. Die ontmoeting spreekt het visionaire vermogen aan; onze kracht de wereld te verbeelden zoals hij nu nog niet is. Het gezelschap speelt in het hele land in schouwburgen, in vlakke-vloertheaters, op (zomer)festivals, op locatie, op scholen en vooral ook in het eigen theater ‘Huis Oostpool’ in Arnhem. Sinds 2013 realiseert Toneelgroep Oostpool bovendien in samenwerking met Theater Sonnevanck uit Enschede voorstellingen voor jongeren van 12 tot 19 jaar, die in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer langs scholen en festivals reizen. Dankzij het diverse aanbod slaagt Toneelgroep Oostpool erin een breed publiek aan te spreken: van de ervaren theatertoeschouwer op zoek naar een verrassing, de open-minded toeschouwer verlangend naar een artistieke spiegel, tot een jong publiek nieuwsgierig naar de impact van een gedeelde theaterervaring. Het gezelschap trekt jaarlijks 50.000 bezoekers. Toneelgroep Oostpool wordt gesteund door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, de provincies Gelderland en Overijssel, gemeente Arnhem, Dirkzwager advocaten & notarissen, VGZ en AkzoNobel. 

Is Toneelgroep Oostpool in Nieuwstraat 58, Arnhem 6811 HX uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3764401]