Duurzame koffie op alle vluchten van KLM

Door: UCC COFFEE BENELUX B.V.  26-10-2006

KLM gaat jaarlijks 45 ton Rainforest Alliance gecertificeerde koffie schenken

26 oktober 2006  - KLM gaat per ingang van de winterdienstregeling op 29 oktober 2006 op al haar vluchten koffie schenken die gecertificeerd is volgens de richtlijnen van Rainforest Alliance. Door de samenwerking tussen KLM en Rainforest Alliance kunnen jaarlijks 22 miljoen passagiers een kopje duurzame koffie drinken tijdens de vlucht. De koffie wordt geleverd door koffiebranderij Drie Mollen, één van de grootste koffiebranders van Europa die zich richt op de Eigen Merken van haar klanten. Drie Mollen werkt sinds 2004 samen met Rainforest Alliance.

Rainforest Alliance is een internationale natuurbeschermingsorganisatie die certificeringsprogramma´s ontwikkelt voor duurzame landbouw (o.a. koffie), duurzaam bosbouw én toerisme. Het label van Rainforest Alliance geeft consumenten de garantie dat de koffie op een duurzame wijze is geproduceerd. Koffieplantages die gecertificeerd zijn door Rainforest Alliance voldoen aan strikte normen die alle aspecten van de koffieproductie omvatten: bescherming van de natuur, bescherming van de rechten en het welzijn van werknemers en behartiging van belangen van lokale gemeenschappen.

KLM wil passagiers tijdens de vlucht zo goed mogelijk bedienen. Daar hoort een kopje koffie van hoge kwaliteit bij. Daarom blijft KLM haar passagiers koffie serveren die bereid is met versgemalen koffiebonen. Dit is uniek in de luchtvaartindustrie aangezien de meeste maatschappijen instant koffie serveren.