Uniserv levert oplossing om opname in ‘Bel me niet’-register te controleren

Uniserv levert oplossing om opname in ‘Bel me niet’-register te controleren van Uniserv Gmbh - Data Quality Solutions

Door: Uniserv Gmbh - Data Quality Solutions  04-08-2009
Trefwoorden: Uniserv, Bel Me Niet Register, Mail Retrieval,

Veel tijdwinst en accurate resultaten voorkomen dure missers

Pforzheim, 4 augustus 2009 - Organisaties die consumenten willen benaderen met commerciële, charitatieve en ideële aanbiedingen per telefoon moeten vanaf 1 oktober 2009 het register ‘Bel-me-niet’ raadplegen. Zij mogen geregistreerde consumenten niet benaderen. Organisaties die dat toch doen riskeren een flinke boete (tot €495.000). Om dit te voorkomen heeft softwareleverancier Uniserv mailRetrieval op de markt gebracht. Dit is een oplossing waarmee organisaties automatisch kunnen nagaan of consumenten die zij willen benaderen wel of niet geregistreerd staan. Gebruik van deze toepassing is zeer gemakkelijk in het gebruik, levert accurate resultaten op en scheelt de gebruiker veel tijd en geld.

Uniserv mailRetrieval is een combinatie van software en consultancy en zorgt voor een vergelijking van de database of databases van de organisatie met het ‘Bel-me-niet’-register. Dit levert een lijst op van consumenten die niet benaderd mogen worden. Het gebruik van deze oplossing is zeer eenvoudig. Zo worden met één druk op de knop de maandelijkse updates van Bel-me-niet vergeleken worden met de eigen gegevens, zodat de organisatie direct op basis van de laatste stand consumenten kan benaderen zonder zich zorgen te hoeven maken of zij wel aan de regels voldoen. Desgewenst kan Uniserv aanvullende diensten leveren om de datakwaliteit te verhogen, zoals het verwijderen van duplicaten uit de gegevensbestanden.

Vanaf 1 oktober 2009 wordt het wettelijke ‘Bel-me-niet’-register van kracht. In dit register zijn consumenten opgenomen die hebben aangegeven dat zij niet benaderd wil worden voor aanbiedingen. Hun telefoonnummer wordt dan geblokkeerd, desgewenst voor bepaalde marktsectoren of voor alle sectoren. Vanaf 1 oktober 2009 blijven de blokkades ook onbeperkt in het register staan. Een blokkade hoeft dan niet meer na 3 jaar verlengd te worden, zoals nu nog het geval is. Consumenten kunnen een klacht indienen via de website van Infofilter, indien zij ondanks de registratie toch door organisaties benaderd worden.

Over Bel-me-niet
Het wettelijke ‘Bel-me-niet’-register stelt zich tot doel om irritatie bij consumenten over ongevraagde telemarketing te verminderen. Het register wordt beheerd door de Stichting Infofilter. Stichting Infofilter maakt zich sterk voor de belangen van consumenten. De uitgangspunten van de stichting zijn: commerciële communicatie moet kunnen, maar wél met respect voor de consument. Voor meer info zie: www.bel-me-niet.nl.

Over Uniserv
Uniserv GmbH is een toonaangevende Europese aanbieder van Data Quality Solutions: internationaal inzetbare software en services voor de kwaliteitsbewaking van klantgegevens bij Business Intelligence, CRM, Data Warehousing, eBusiness en Direct en Database Marketing. Met wereldwijd meer dan 3.300 installaties ondersteunt Uniserv honderden klanten bij het optimaliseren van de Single View of Customer in hun klantendatabase.

Uniserv, opgericht in 1969, telt ruim 110 medewerkers. Vanuit het hoofdkantoor in Pforzheim en de vestiging in Parijs bedienen zij gerenommeerde klanten uit uiteenlopende branches, zoals ADAC, Allianz, BMW, Bertelsmann, Commerzbank, DBV Winterthur, Deutsche Bank, Deutsche Börse Group, France Telecom, Greenpeace, GEZ, Heineken, Johnson & Johnson, Nestlé, Otto, Payback, PSA Peugeot Citroën, T-Mobile, Time Life en Union Investment. Voor meer informatie: www.uniserv.com/nl 

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaand contactpersoon.

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 5656850
carolineb@communicationforce.com  
 

Trefwoorden: Bel Me Niet Register, Mail Retrieval, Uniserv,

Contact Uniserv Gmbh - Data Quality Solutions

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share