Be-Buzzie zet oudere patiënten aan het bewegen

Door: Universitair Ziekenhuis Gent  20-11-2008
Trefwoorden: Ziekenhuis, Bewegen, Ergotherapeut

CIRCUIT
Het circuit is opgebouwd uit meerdere deeloefeningen, specifiek op maat van de oudere patiënt; ze worden duidelijk uitgelegd aan de hand van kadertekeningen op de muur in gang van de afdeling. Aan de hand van de oefeningen wil men de patiënten doen beseffen dat regelmatig bewegen nodig is om goed te kunnen functioneren. Daardoor verhoogt hun zelfstandigheid in de thuissituatie en verbetert ook de levenskwaliteit. Via specifieke oefeningen en evenwichtstraining onderhouden en verbeteren ze bovendien hun spierkracht, uithouding en lenigheid. Op die manier worden de patiënten mobieler en voorkomen ze (herhaaldelijk) vallen. De patiënten zelf zijn enthousiast en oefenen spontaan. Ze zijn vaak vragende partij om de oefeningen ook mee naar huis te krijgen.

Het is de bedoeling om Be-Buzzie op termijn te hanteren als algemene bewegingsstrategie voor alle geriatrische patiënten die in het UZ Gent zijn opgenomen.

VERWENNAMIDDAG
Naar aanleiding van de Dag van de Oudere Zorgvrager wordt er morgen een heuse verwennamiddag georganiseerd op de afdeling Geriatrie. De activiteitenzaal wordt sfeervol ingericht en er wordt koffie en cake voorzien. De patiënten kunnen ook een gelaatsverzorging, een massage van de handen en armen of een verwenvoetbad krijgen.

De pers is die dag van harte welkom om een kijkje te komen nemen (de verwennamiddag start om 14 uur) en/of een interview af te nemen.

Trefwoorden: 75-plussers, Bewegen, Ergotherapeut, Geriatrie, Kinesitherapeut, Oefenmethode, Ziekenhuis,

Contact Universitair Ziekenhuis Gent

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share