De groenste scheurkalender

De groenste scheurkalender van Taalpraktijk Berends

Door: Taalpraktijk Berends  30-07-2009

Op 1 september 2009 verschijnt De groenste scheurkalender. Het is de nieuwe natuur- en milieuscheurkalender van 2010, boordevol humor, interviews, illustraties en informatie. Interviews met onder anderen Ali B en Candy Dulfer. Een kalender voor iedereen die van de natuur houdt en ons milieu een warm hart toedraagt, voor jong en oud. Vaak met een knipoog en een glimlach.

Interviews

Speciaal voor De groenste scheurkalender zijn een aantal bekende Nederlanders geïnterviewd: hoogleraar Lucas Reijnders, rapper Ali B, wijnschrijver Hubrecht Duijker en saxofoniste Candy Dulfer. Zo onthullen Ali B en Candy Dulfer hoe groen ze zelf zijn. Hubrecht Duijker vertelt alles over biologische wijn en Lucas Reijnders geeft zijn mening over de natuur en het milieu in ons land.

Humor en informatie

De kalenderteksten van Erik Berends zijn zowel geestig als informatief. Zo geeft hij antwoord op de vragen: Woedt er een Koude Oorlog om de Noordpool? Maakt vitamine G gelukkig en gezond? Zijn de rattenkoning en het slurfhondje broodje-aapverhalen? Wat valt er te beleven op Duurzame Dinsdag en de Dag van het Park? Zijn de nieuwe reuzenspinnen gevaarlijk voor ons?

Gevleugelde uitspraken

De groenste scheurkalender citeert onder anderen Wubbo Ockels, Froukje Jansen, Herman Finkers, Midas Dekkers en Nescio. Vaak humoristisch, soms poëtisch.

Illustraties

De kalender is rijk geïllustreerd: bijna elke dag een karikatuur of een natuurtekening van de kunstenares Ariane Berends-Brouwer.

Natuur en milieu

De groenste scheurkalender is klimaatneutraal en steunt bij Trees for Travel een bosherstelproject in Maleisië. In de kalender zijn bijdragen te vinden van een aantal natuur- en milieu-organisaties, zoals het Wereld Natuur Fonds en Stichting Natuur en Milieu. De Vlinderstichting en de Bomenstichting hebben zelfs elke week een vaste dag, omdat De groenste scheurkalender beide stichtingen wil steunen. Hun bijdragen variëren van informatieve teksten tot kortingsbonnen.

Informatie

Prijs: € 14,95

ISBN: 978-949-003-801-4

NUR: 014

Meer informatie: Erik Berends, www.taalpraktijkberends.com, [email protected], 06-49 81 89 98