1WE - Een Wereld Idee lanceert uniek Google Earth-kunstproject

1WE - Een Wereld Idee lanceert uniek Google Earth-kunstproject van 1we - Een Wereld Idee

Door: 1we - Een Wereld Idee  17-06-2007
Trefwoorden: Bedrijven, Maatschappelijke Betrokkenheid, Ontwikkelingsorganisatie

AMERSFOORT - Waanzinnige kunstwerken boven op daken van bedrijfspanden, zichtbaar via Google Earth en gemaakt door kansarme kunstenaars. Met ROOFTOP lanceert 1WE - Een Wereld Idee een unieke marketingtool. In één klap staan bedrijven internationaal op de kaart én dragen ze direct hun steentje bij aan een positieve wereld. ROOFTOP is ‘global marketing’ ten top.

Het uitgangspunt van het grootschalige awarenessproject is dat kunst verbindt. 1WE - Een Wereld Idee, de nieuwe, meest verrassende omroep en ontwikkelingsorganisatie van Nederland, geeft met ROOFTOP via kunst ondernemen in ontwikkelingssamenwerking handen en voeten. Het thema ‘think global, act local’ speelt hierin een belangrijke rol.
Het concept is eenvoudig: bedrijven stellen hun daken als schildersdoek ter beschikking aan 1WE - Een Wereld Idee. Kunstenaars in ontwikkelingslanden krijgen de opdracht immense kunstwerken te maken, die via Google Earth wereldwijd zichtbaar zijn. De bezoeker van Google Earth krijgt bij het kunstwerk tevens informatie over het bedrijf en de makers. Vervolgens kan hij doorkikken naar de website van 1WE - Een Wereld Idee (www.1we.com), waar hij een vernieuwend ontwikkelingsproject in de omgeving van het kunstproject kan ondersteunen.

Unieke marketingtool
Zo maken bijvoorbeeld kansarme jongeren in Rio de Janeiro een graffitikunstwerk over het leven in de krottenwijken. De makers wordt op deze kunstzinnige manier een stap op weg naar een betere toekomst geboden. Tegelijkertijd wordt in Rio een ontwikkelingsproject geïnitialiseerd, om deze jongeren structureel te ondersteunen. Het bedrijf dat het kunstwerk op zijn dak mogelijk maakt, komt hiermee in een positief daglicht te staan.
ROOFTOP is overal ter wereld uitvoerbaar. Het kunstproject is hiermee een unieke en exclusieve marketingtool, waarmee bedrijven op eigenzinnige wijze hun maatschappelijke betrokkenheid wereldwijd uitdragen. Op deze unieke manier creëert 1WE samen met het bedrijfsleven de grootste kunstgalerie aller tijden, waarmee tegelijkertijd een bijdrage wordt geleverd aan een betere wereld.

Oproep
1WE - Een Wereld Idee roept bedrijven op om mee te werken aan dit grootste kunstproject ooit. Neem hiervoor contact op met directeur Robbert F. Hagens, 033-2858914 of 06-53437891. Een impressie van ROOFTOP is te zien op www.1we.com.

Trefwoorden: Bedrijven, Maatschappelijke Betrokkenheid, Ontwikkelingsorganisatie

Contact 1we - Een Wereld Idee

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share