1We - Een Wereld Idee start inzamelactie oude mobieltjes

1We - Een Wereld Idee start inzamelactie oude mobieltjes van 1we - Een Wereld Idee

Door: 1we - Een Wereld Idee  08-02-2008
Trefwoorden: Actie, Ontwikkelingsprojecten, Ontwikkelingsorganisatie

1We - Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl, start komende week een landelijke inzamelactie van oude mobieltjes. Elk her te gebruiken mobieltje levert voor 1We en haar ontwikkelingsprojecten € 3,50 op. Hiermee is de organisatie in staat om veel kansarme mensen te helpen hun talent te ontwikkelen. De actie wordt landelijk uitgerold, met als startpunt het zuiden van het land.

In slaap vallen onder de sterren of rondtrekken tijdens een heuse safari? Het kan de deelnemers aan de inzamelactie zomaar gebeuren. Door hun oude mobieltjes in te sturen, slaan zij drie vliegen in één klap: ze werken actief mee aan een positieve wereld, hun mobieltjes worden gerecycled én ze maken kans op avontuurlijke prijzen, waaronder een reis naar Afrika of Azië. Het prijzengeld dat hiermee is gemoeid, staat los van het geld dat de mobieltjes opleveren. De opbrengst van elke her te gebruiken gsm gaat daarmee rechtstreeks naar 1We en haar ontwikkelingsprojecten.

Hét verschil
De aftrap van de landelijke inzamelactie vindt plaats in samenwerking met de huis-aan-huisbladen van Lokaal Kranten B.V. (in Brabant, Limburg en Zeeland en delen van Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland). Dat betekent een bereik van bijna 2,2 miljoen huishoudens. “Het huis-aan-huisblad is sterk verankerd in de samenleving en vormt daarmee een krachtig medium”, aldus 1We-directeur Robbert Hagens. “Vanuit dit initiatief maken deze kranten met deze consumentenactie hét verschil. Want met de opbrengst van de actie geven we met positieve TV-programma’s en verrassende ontwikkelingsprojecten talentvolle mensen in ontwikkelingslanden een kans.”
Alle 84 bladen binnen Lokaal plaatsen komende week (week 7) geheel belangeloos een paginagrote advertentie over de inzamelactie. “In ons verspreidingsgebied liggen waarschijnlijk honderdduizen-den oude mobieltjes in de kast”, zegt uitgever Wim Vorsselmans, namens de deelnemende uitgevers. “Het zou zonde zijn als deze telefoontjes bij het huisvuil terechtkomen, want ze horen gerecycled te worden. Deze inzamelactie is een mooi alternatief. Ik ben er dan ook van overtuigd dat veel van onze lezers mee gaan doen en dat we de kracht van het huis-aan-huisblad hiermee kunnen onderstrepen.”

Verantwoordelijkheid
Het uitgeven van kranten gaat volgens Vorsselmans gepaard met een verantwoordelijkheid voor de samenleving. “Naast krachtig, zijn onze bladen in zekere zin ook machtig. Wat in de krant staat, is volgens de lezer per definitie waar. Dat schept verplichtingen, zeker als je net als wij zo dicht op de huid van de lezer zit. Omdat het in dit geval om een bovenregionaal initiatief gaat, slaan we graag de handen ineen om deze actie tot een groot succes te maken. Samen met onze lezers.”
De mobieltjes moeten uiterlijk 4 april a.s. binnen zijn bij: 1We - Een Wereld Idee, Antwoord-nummer 91108, 3009 WB Rotterdam. Op 9 april verricht notaris Erik Visscher uit Amersfoort de trekking van de prijzen. Kijk voor meer informatie op www.1we.com.

Trefwoorden: Actie, Ontwikkelingsorganisatie, Ontwikkelingsprojecten

Contact 1we - Een Wereld Idee

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share