Businessclub ‘The Chain’ brengt de wereld in beweging

Businessclub ‘The Chain’ brengt de wereld in beweging van 1we - Een Wereld Idee

Door: 1we - Een Wereld Idee  09-11-2007
Trefwoorden: Ontwikkelingsorganisatie

ROTTERDAM - Hét netwerk dat de wereld in beweging brengt. Een businessclub nieuwe stijl voor maatschappelijk betrokken ondernemers, met echte targets voor een betere wereld. Dat is ‘The Chain’ van 1WE - Een Wereld Idee. In Brasserie Hof van Charlois vindt op woensdag 21 november de eerste Rotterdamse bijeenkomst plaats. Met als gastspreker Corinne Heijn van 'Women in Leadership'.

‘The Chain’ is een initiatief van 1WE - Een Wereld Idee, de meest ondernemende media-ontwikkelingsorganisatie, gedragen door het bedrijfsleven. Met tien keer per jaar een smaakvol diner en een inspirerende gastspreker op wisselende locaties. Naast Den Bosch en Amersfoort, is Rotterdam de derde schakel van ‘The Chain’. In 2008 gaat de businessclub zich actief inzetten voor een ontwikkelingsproject van Een Wereld Idee.

Corinne Heijn
Gastspreker tijdens de Rotterdamse bijeenkomst is Corinne Heijn van 'Women in Leadership'. Haar droom is om via sterke vrouwelijke ondernemers uit het Westen duizenden vrouwen in ontwikkelingslanden aan werk te helpen. “Bedrijven van vrouwen in ontwikkelingslanden kunnen groeien als meer markten in andere landen toegankelijk worden”, stelt Heijn. “Als vrouwen geld gaan verdienen, verrijzen hele dorpen uit de armoede.”

In het kader van ‘think local, act global’ heeft 1WE - Een Wereld Idee voor deze businessmeeting een bijzondere locatie uitgekozen. Hof van Charlois is gevestigd in de Rotterdamse achterstandswijk Charlois, die is uitgeroepen tot ‘economische kansenzone’. Voor ondernemers die zich in dit gebied vestigen betekent dit minder regels en lagere lasten. Mede hierdoor moet de havenstad op den duur minder kansarmen en meer kansrijken tellen.

Hét platform
In een informele sfeer wordt u hier verrast met een 3-gangen menu volgens de Franse keuken. Ondertussen ontmoet u ondernemers die een onmisbare schakel vormen in ‘The Chain’. Door deze formule landelijk uit te rollen, creëert 1WE hét platform voor het nieuwe ondernemen. 1WE nodigt belangstellende ondernemers uit om geheel vrijblijvend een avond mee te maken. Inschrijven kan tot maandag 19 november via www.1we.com. Introducés zijn van harte welkom. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 23.00 uur.

Trefwoorden: Ontwikkelingsorganisatie

Contact 1we - Een Wereld Idee

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share